Categorieën

Service

Tortelduif ontvreemd, geit in de stress

Tortelduif ontvreemd, geit in de stress
Nieuws

Tortelduif ontvreemd, geit in de stress

  • Redactie
  • 22-04-2022
  • Nieuws
Tortelduif ontvreemd, geit in de stress

Foto's: fb 't Hoefblad


SCHIEDAM - De mensen van kinderboerderij 't Hoefblad in het Beatrixpark schrokken zich vanmorgen wild. Onverlaten namen vannacht of vanmorgen vroeg een witte tortelduif mee en haalden Angorageit Ebeltje uit de stal.

De diefstal van de geliefde tortelduif - 'met een probleemsnaveltje' - kwam pas later vandaag aan het licht. In eerste instantie was het vooral de geit die als eerste opviel. Plus ook de schade die de inbrekers veroorzaakten. Dat was 'behoorlijk wat', aldus de uitbater. Dit om op het terrein en in de geitenstal te komen.

"Arme Ebeltje had kennelijk al even buiten het hek van de kinderboerderij gelopen, met een halstertouw om zijn nek geknoopt. Gelukkig heeft hij (waarschijnlijk) zelf de (geforceerde) deur weer gevonden", laat de kinderboerderij op sociale media weten. "Wij troffen hem vanmorgen helemaal alleen buiten aan, compleet van slag en uitgeput. Ook in de stal was het chaos, alles stond door elkaar en de dieren hadden enorm veel stress."

Een klein positief kantje wordt er door de mensen van 't Hoefblad ook ingezien: "Het voer is ook meegenomen, dus hoop maar dat er goed voor hem gezorgd gaat worden", zeggen zij over de duif. Uiteraard is de politie geïnformeerd en wordt aangifte gedaan. Ook vraagt de kinderboerderij mensen die iets hebben gezien of gehoord vannacht, dit te laten weten.

Irado

Fokkerstraat 550, Schiedam

Meer over Irado →