Categorie├źn

Service

Tot elf uur minder treinen van/naar Schiedam, daarna geen

Tot elf uur minder treinen van/naar Schiedam, daarna geen
Nieuws

Tot elf uur minder treinen van/naar Schiedam, daarna geen

  • Redactie
  • 16-02-2023
  • Nieuws
Tot elf uur minder treinen van/naar Schiedam, daarna geen

Laatste nieuws: De problemen met de Schiedamse wissel zorgen voor oponthoud voor reizigers en drukke treinen. De NS adviseert mensen die tussen Rotterdam en Den Haag reizen om de metro te nemen.

Laatste nieuws: Pro Rail meldt dat er geen geschikte aannemer is gevonden voor het uitvoeren van het reparatiewerk. Dit gebeurt nu pas na de avondspits. Tot die tijd rijden er wel treinen, maar niet meer dan een kwart tot eenderde van de reguliere dienstregeling.

Laatste nieuws: Pro Rail meldt dat er 'tot en met' de avondspits aan het spoor gewerkt zal worden.

SCHIEDAM - De NOS meldt dat er vandaag amper treinen zullen rijden van en naar Schiedam. Wie toch op pad wil doet er goed aan voor elf uur vanmorgen de stad uit te zijn. 

Door een kapotte wissel in Schiedam wordt het treinverkeer tussen Rotterdam en Den Haag ernstig gehinderd. Tot elf uur rijden op het traject minder treinen, omdat inzet van de wissel lastig is. Na elf uur begint de reparatie is rijden er helemaal geen treinen meer. Naar verwachting duurt het werk tot vijf uur vanmiddag.

De problemen kwamen vannacht aan het licht, meldt Pro Rail. Bij de wissel werd een scheur in een onderdeel ontdekt. Treinen moet daardoor langzaam over de wissel rijden.

"Als de reparatie klaar is, duurt het nog een uur tot anderhalf uur voor alles weer rijdt volgens de dienstregeling", zegt een NS-woordvoerder. De NS zet bussen in, maar gaat ervan uit dat veel mensen last zullen hebben van de verstoring.