Categorieën

Service

Italiaanse populier in oost 'getagd'

Italiaanse populier in oost 'getagd'
Wonen

Italiaanse populier in oost 'getagd'

  • Redactie
  • 29-05-2024
  • Wonen
Italiaanse populier in oost 'getagd'

Foto's: Liesbeth van Duijn


SCHIEDAM - Kinderen van basisschool De Singel mochten vandaag de 'treetag' aan de Italiaanse populier op de hoek van de Lorentzlaan en de Buijs Ballotsingel onthullen.

Het is de negende boom die door de Schiedamse Bomenridders is voorzien van een 'tag', na de Vleugelnoot bij Het Windas, de Watercypres op de PKO-laan, de Zomerlinde op het terras van Grand Café Babbels, de Abeel bij de Poldervaartschool, de Italiaanse populier aan het Noordeinde, de Moeraseik in het Beatrixpark, de Plataan op het Land van Belofte en de Warande-plataan. Er staan er nog twee op de nominatie voor een tag. De Bomenridders doen dit om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad. Zie ook dit artikel.

Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor één persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden. Cijfers die de Schiedamse Bomenridders hebben laten berekenen door een onafhankelijke instantie.

Gelukkig was het vanmorgen ten tijde van de onthulling droog; Liesbeth van Duijn kon bijgaande foto's maken. De kinderen hadden in de klas al les gekregen over de majestueuze populier in hun wijk en andere bomen. Wethouder Cemil Kahramanoğlu hielp hen een handje.

De twee collagefoto's tonen de gegevens van de eerdere acht 'getagde' bomen.