Categorieën

Service

TUI gaat weer vliegen vanaf Rotterdam

TUI gaat weer vliegen vanaf Rotterdam
Nieuws

TUI gaat weer vliegen vanaf Rotterdam

  • Redactie
  • 13-07-2021
  • Nieuws
TUI gaat weer vliegen vanaf Rotterdam

Het vliegveld; foto Wikimedia Commons


SCHIEDAM - Inwoners van Schiedam-noord kunnen vanaf nu meer vliegverkeer van TUI zien overvliegen. De reden: de reisorganisatie gaat vanaf nu weer starten met vluchten vanaf het vliegveld in Rotterdam.

Er komt namelijk een operatie met zomervluchten, voor reizers die naar bestemmingen als Rhodos, Kos, Zakhyntos en Mallorca willen. Op dinsdag 13 juli zijn de eerste vluchten vanaf de luchthaven bij Zestienhoven vertrokken naar de zomerse zonbestemmingen. Dit gebeurt net als met de andere TUI-vluchten met de gloednieuwe 737 MAX-vliegtuigen. Dit zijn schonere en stillere vliegtuigen dan de eerdere exemplaren. 

De verwachting is dat er in de komende periode steeds meer vluchten vanaf het vliegveld in Rotterdam zullen vertrekken. Sterker nog, het vliegveld verwacht meer drukte dan een jaar geleden. Een van de redenen daarvoor is dat nu het Europese vaccinatierapport ingevoerd is. Hiermee kunnen mensen gemakkelijker reizen, waardoor de verwachting van het Rotterdamse vliegveld is dat reizigers dit inderdaad vaker zullen gaan doen.