Categorieën

Service

Tuindorpers torpederen bouwplan Martinusschool

Tuindorpers torpederen bouwplan Martinusschool
Nieuws

Tuindorpers torpederen bouwplan Martinusschool

  • Kor Kegel
  • 09-03-2021
  • Nieuws
Tuindorpers torpederen bouwplan Martinusschool

De school moet blijven, vindt de wijk; foto: Joop Binkhorst

SCHIEDAM – Met een petitie die door liefst 537 bewoners van handtekeningen is voorzien heeft Tuindorp vanavond met klem geprotesteerd tegen sloop en nieuwbouw aan de Perenlaan. De Tuindorpers willen dat de Sint Martinusschool niet gesloopt wordt, maar dat de gemeente kiest voor renovatie tot seniorenwoningen in combinatie met dagbesteding voor kinderen met autisme.  

Op dit moment overhandigen Dik Schenk en Wil Binkhorst de petitie aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. De bewoners van Tuindorp constateren dat de gemeente het historische schoolgebouw in Tuindorp wil slopen om daar vervolgens woningbouw te realiseren en dat dat ten koste gaat van de speelruimte voor de kinderen en dat de parkeerdruk nog verder zal toenemen.  

Hoewel de gemeenteraad kon weten waar het met de planontwikkeling naartoe ging, zijn de bewoners van Tuindorp nooit geïnformeerd, laat staan gehoord over het voornemen om te slopen. 
Ze vinden het vreemd dat nieuwbouw een derde woonlaag mag hebben, terwijl verzoeken vanuit de wijk om een extra verdieping aan te brengen altijd door de gemeente zijn afgewezen.  

Ze willen renovatie, geen sloop. De petitie noemt als voordelen dat senioren uit de wijk dan kunnen doorstromen, waardoor er in de wijk woningen beschikbaar komen voor starters. Komt er tevens dagbesteding, dan wordt dat gecombineerd met een natuurspeeltuin en een moestuin. Een speeltuin is goed voor de kinderen uit de wijk, dagbesteding vraagt om vrijwilligerswerk waar ouderen uit de wijk een taak kunnen hebben waardoor de vereenzaming afneemt.