Categorie├źn

Service

Tweede Paula Kooper sport&speldag

Tweede Paula Kooper sport&speldag
Sport

Tweede Paula Kooper sport&speldag

  • Redactie
  • 08-06-2016
  • Sport
Tweede Paula Kooper sport&speldag
SCHIEDAM – Er komt een tweede Paula Kooper-sport&speldag. De basisscholen Het Kleurrijk, Willibrordus en Bernardus doen met hun groepen 7 mee.

De bijzondere sportdag wordt gehouden op 21 juni, van negen tot twee, in en rond Zwembad Zuid. Het programma kent drie sport- en beweegonderdelen, steeds met een tijdsduur van ongeveer vijftig minuten: zwemmen, stormbaan/survival en dansen. Ouders van de leerlingen zijn vanaf twaalf uur welkom om het programma mee te maken. Dan worden de ingestudeerde dansen per groep gepresenteerd.

Paula Kooper is erg belangrijk geweest voor Zwembad Zuid. Tien jaar lang zette zij zich voor het behoud van het bad in. “Actief, strijdvaardig, deskundig en integer”, aldus de Vrienden van Zwembad Zuid, die de dag organiseren. Ruim een jaar geleden overleed Kooper. Om haar herinnering levend te houden is de sport&speldag naar haar vernoemd.

De officiële opening wordt verricht door sportwethouder Nathalie Gouweleeuw. De uitreiking van de prijzen en de herinneringsmedailles is in handen van Mario Stam, wethouder Onderwijs.