Categorieën

Service

Uitstel vaarseizoen De Kwakel

Uitstel vaarseizoen De Kwakel
Uit

Uitstel vaarseizoen De Kwakel

  • Redactie
  • 01-04-2021
  • Uit
Uitstel vaarseizoen De Kwakel

Foto: Staatsbosbeheer


SCHIEDAM - Staatsbosbeheer heeft in overleg met Coöperatief Beheer Groengebieden Midden- Delfland (CBG) besloten De Kwakel nog niet te laten varen. De Kwakel is het pontje over het Bommeer, de Boonervliet en de Noordvliet in de Vlietlanden.

"Er is nog geen zicht op versoepelingen in het huidige Coronabeleid, een startdatum voor het vaarseizoen blijft voorlopig onbekend", zo stelt Staatsbosbeheer. "Met de huidige Coronamaatregelen is het nog niet toegestaan om vrijwilligers publieke taken te laten verrichten."

Het veer De Kwakel is voor voetgangers en fietsers en wordt onderhouden in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de regio. Staatsbosbeheer beheert de pont en laat deze door vrijwilligers bemannen. "Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan." Een groep van bijna dertig vrijwillige schippers vaart personen met of zonder fiets over. "De groep enthousiaste schippers staat klaar om te varen, zodra dit weer mogelijk is."

Het pontje vaart normaal honderdzeventig dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Van 1 april tot en met september vaart De Kwakel dan elke dag van elf uur tot tien voor zes, in oktober alleen in de weekenden.