Categorieën

Service

Vaccinatiepost Vlaardingen open

Vaccinatiepost Vlaardingen open
Gezond

Vaccinatiepost Vlaardingen open

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 27-05-2021
  • Gezond
Vaccinatiepost Vlaardingen open

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De vaccinatielocatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond in Vlaardingen is open. Vanmorgen was Alfred Baert de eerste die er een inenting tegen Corona kreeg.

De priklocatie op het Unileverterrein was al geruime tijd gereed voor gebruik, en er werd ook al door huisartsen gevaccineerd. Vanmorgen ging de prikpost aan de Olivier van Noortlaan open als elfde plek waar de GGD inent. Schiedammers zullen in de nabije toekomst de Vlaardingse prikpost ook voorgesteld krijgen als plek om hun vaccinatie te krijgen. Of ze kunnen er om vragen omdat het hun goed uitkomt om daar te worden ingeënt, bijvoorbeeld tijdens een lunchpauze. 

De opening gebeurde na enkele verwelkomende woorden van burgemeester Bas Eenhoorn. Ook vaccinatiemanager Marco Slegt van de GGD Rotterdam-Rijnmond begroette medewerkers en de eerste 'klanten'. Waarna de 56-jarige Vlaardinger Baert als eerste aan de beurt was voor een injectie met het Pfizer/Biontechvaccin.

De locatie heeft negen prikstraten waarmee per dag maximaal ruim twaalfhonderd vaccinaties gezet kunnen worden. Binnenkort komen er elders in de regio Rotterdam-Rijnmond nog drie priklocaties bij.

Op Twitter roept minister Hugo de Jonge ieder geboren in 1972 of 1973 een afspraak voor een vaccinatie kan maken bij de GGD.