Categorieën

Service

Vaccineren in je zwangerschap, ja of nee

Vaccineren in je zwangerschap, ja of nee
Gezond

Vaccineren in je zwangerschap, ja of nee

  • Advertorial
  • 15-08-2021
  • Gezond
Vaccineren in je zwangerschap, ja of nee

SCHIEDAM - Afgelopen week was er het nodige te doen over Corona bij zwangere vrouwen. Een relatief groot aantal moeders in verwachting kwam met complicaties van het virus in het ziekenhuis terecht. Aleida, praktijk voor verloskunde en echoscopie, zet een en ander op een rijtje.

"In eerste instantie werd het zwangere vrouwen afgeraden zich te laten vaccineren tegen Corona. We wisten niet wat het vaccin zou doen bij zwangeren. Voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende ziekten werden getroffen door complicaties.

Inmiddels weten we dat het vaccin veilig is voor zwangeren en hun ongeboren kind en blijkt dat de nu heersende Deltavariant veel gevaarlijker is voor zwangere vrouwen. Door de veranderingen in je lichaam als je zwanger bent, loop je meer risico op complicaties. De baby drukt tegen de longen waardoor de kans op longontsteking toeneemt.

Je kunt je voorstellen dat de behandeling moeilijker wordt door de zwangerschap, waardoor kindjes soms te vroeg geboren moeten worden om de moeder goed te kunnen behandelen. We snappen dat door de tegenstrijdige boodschappen het voor een zwangere niet makkelijk is een keuze te maken. Verloskundigen en gynaecologen zijn goed op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Corona en vaccineren, dus als je twijfelt, bespreek dat dan met je verloskundige.

En blijf voorzichtig. Zonder vaccinatie kun je besmet worden, dus vermijd mensen met verkoudheidsklachten, grote groepen waar geen afstand gehouden kan worden en laat je testen bij twijfel."

Aleida Praktijk voor Verloskunde

Broersvest 72 C, Schiedam

Meer over Aleida Praktijk voor Verloskunde →