Categorieën

Service

Van der Valk naar Harga

Van der Valk naar Harga
Sport

Van der Valk naar Harga

  • Redactie
  • 18-11-2016
  • Sport
Van der Valk naar Harga
SCHIEDAM - Er komt een Van der Valkhotel op Harga. Een woordvoerder van de gemeente Schiedam stelt dat de gesprekken in een dusdanig vergevorderd stadium zijn dat de bouw van een vestiging van het concern met de toekan zeker is. 'We hebben alle vertrouwen op een positieve en spoedige afronding van de gesprekken', aldus de woordvoerder.

Dat Van der Valk van plan is naar Schiedam te komen, viel al te lezen op de website van het bedrijf. Veel meer is er nog niet bekend. Het hotel- en restaurantconcern gaat een plek vinden op Harga-Noord, het deel van Harga boven de Hargalaan, waar nu nog Nexus en Spirit/HCS gevestigd zijn. Schiedam gaat in de gesprekken met Van der Valk uit van de komst van zowel de hotelgroep als de geplande Decathlonvestiging.

De hockeyers van Spirit, gefuseerd tot met Asvion tot HCS, hebben hun weg ondertussen gevonden naar de overkant van de Hargalaan, waar druk gewerkt wordt aan de afronding van het nieuwe complex. Minder dicht bij een verhuizing is korfbalclub Nexus, dat volgens de bestaande plannen verhuist naar de accommodatie die Asvion op Thurlede achterlaat. De club had hierover vorige week overleg met de gemeente; de Schiedamse woordvoerder gaat er vanuit dat deze gesprekken snel tot goede afspraken over de verhuizing leiden. De gemeente gaat er vanuit kort na 1 januari te kunnen beginnen met het rijp maken van het terrein voor de bouw van de Van der Valkvestiging.