Categorieën

Service

Van Oost tot Tokio is op bijna een tiende

Van Oost tot Tokio is op bijna een tiende
Gezond

Van Oost tot Tokio is op bijna een tiende

  • Redactie
  • 17-05-2021
  • Gezond
Van Oost tot Tokio is op bijna een tiende

Siegfried Cijnte en Abigail; foto: Oost Pact Door


SCHIEDAM - Het Olympisch vuur reisde deze week met 'Van Oost tot Tokio' verder door Schiedam-Oost. Hij is nu in handen van Siegfried Cijntje van Ambition Personal Training. Abigail gaf namens 010HipHop de fakkel door en deed meteen een lesje bootcamp mee. Ze kon de groep prima bijhouden want als je op hiphop, turnen én paardrijden zit ben je natuurlijk topfit!

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio is er in oost deze weken extra aandacht voor sporten en bewegen. Doel is sportaanbieders bekend te maken in de wijk en om 25.798.099 miljoen stappen te zetten, te weten de afstand van hier tot Tokio. Samen. Op Koningsdag gaven ruim vijfhonderd kinderen van basisschool De Singel de aftrap en renden tijdens de Koningsrun al dik een miljoen stappen bij elkaar. De onderwijzers van de school die als eersten hadden voorgesteld om die miljoenen stappen te gaan zetten, waren blij met dit begin, want bewegen is nodig, voor iedereen, maar zeker ook voor kinderen. "Kinderen zijn vandaag de dag minder fit en minder motorisch vaardig dan dertig jaar geleden", zo weten zij uit ervaring. Ja, het heel veel naar een kastje of nog kleine schermpje kijken is daar zeker debet aan. En behalve de fysieke conditie, is ook de sociale conditie daar niet mee gebaat.

Dus meendoen aan een bootcamp even lekker meegepikt. Cijntje: "Ik geef bij de oefeningen altijd aan hoe je ze zwaar of juist wat lichter kunt maken. Zo bepaal je zelf hoe ver je gaat en bouw je in je eigen tempo kracht en conditie op. Echt íedereen kan dus meedoen." De bootcamp wordt elke dinsdag gegeven (in Coronatijd buiten op Het Stoompje, bij het gemaal aan de Marconistraat) en is bedoeld voor kinderen uit groep drie tot en met acht. Zij kunnen meedoen aan een gratis proefles. Cijntje begeleidt ook volwassenen, bijvoorbeeld bij de fitnessapparaten aan de Maasboulevard. 

Het Olympisch vuur wordt wekelijks doorgegeven aan sportieve ondernemers en bewoners die deze zomer samen de Olympische Spelen van oost organiseren. De stappenteller staat nu op 2.261.152. " We zijn daarmee de Sloveense grens gepasseerd en hebben negen procent van de route naar Tokio afgelegd" , aldus de organisatie van 'Van Oost tot Tokio'.