Categorieën

Service

Vanavond is het echt zover, in De Stamhouder

Vanavond is het echt zover, in De Stamhouder
Uit

Vanavond is het echt zover, in De Stamhouder

  • Redactie
  • 12-02-2023
  • Uit
Vanavond is het echt zover, in De Stamhouder

Foto's: Jos Over de Vest


SCHIEDAM - Nogal wat Kethellappers hebben de afgelopen weken met bijzondere belangstelling de dramaserie De Stamhouder op tv gevolgd. Hen was verteld dat de opnames die in oktober 2020 al werden gemaakt in Schiedam, in en om de Jacobuskerk, in de serie te zien zouden zijn.

Tot dusver was er echter nog niets te zien van het Kethelse in de zes afleveringen die te zien waren. Maar de vrijwilligers van de Jacobuskerk weten het nu zeker: vanavond is de kerk en de Kerkweg en de zaaltjes van De Werf en De Noord wel op tv. Enkele van hen waren figurant.

De stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghof die eind jaren zestig als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer hij na een liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven, om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt erachter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en dominante grootvader.