Categorieën

Service

Veel geld, drugs en vuurwapens onderschept

Veel geld, drugs en vuurwapens onderschept
Nieuws

Veel geld, drugs en vuurwapens onderschept

  • Redactie
  • 11-06-2018
  • Nieuws
Veel geld, drugs en vuurwapens onderschept

Foto: politie Schiedam en Toezicht en Handhaving

SCHIEDAM - Een politieonderzoek naar ondermijning heeft zaterdagmiddag in Schiedam z’n vruchten afgeworpen. In een auto vonden agenten een groot geldbedrag. In een woning troffen ze wapens, drugs en nóg meer geld aan. In totaal werd ruim een half miljoen euro aan contanten in beslag genomen. Een 27-jarige man is aangehouden.

Een agent zag rond half zes op de Nieuwe Haven twee mannen vanuit de Nassaulaan naar een geparkeerde auto lopen. Ze legden een pakket in de auto. De agent vertrouwde het niet en toen een van de mannen in de auto stapte en wegreed, gaf de agent collega’s de opdracht het voertuig te achtervolgen. De auto kon staande worden gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. In de auto troffen agenten een tas aan, met daarin een aantal pakketten bankbiljetten. Het geld namen ze in beslag, de bestuurder hielden ze aan voor witwassen. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De agent die de verdachte man in het oog had gekregen, was ondertussen op onderzoek uitgegaan naar de woning waaruit hij de mannen had zien komen. Toen bij het pand aan de Nassaulaan (op nummer 55) niemand opendeed, forceerde hij samen met collega’s de deur en doorzocht de woning. De agenten vonden meerdere vuurwapens, nog een grote hoeveelheid geld, een taser en ongeveer vijftien kilo harddrugs. Er werd ruim een half miljoen aan contanten in beslag genomen.