Categorieën

Service

Veilig onderweg tijdens de winter; doe je zo!

Veilig onderweg tijdens de winter; doe je zo!
Winkelen

Veilig onderweg tijdens de winter; doe je zo!

  • Advertorial
  • 03-01-2024
  • Winkelen
Veilig onderweg tijdens de winter; doe je zo!


SCHIEDAM - De winterse dagen brengen een gezellige en sprookjesachtige sfeer met zich mee. Ondanks alle leuke aspecten van tijdens de winter, is het ook belangrijk om veilig te blijven. In dit blog bespreken we enkele waardevolle tips om veilig onderweg te gaan tijdens de winterperiode. 

Bereidt je voor op winterse ritten
Voorafgaand aan een reis, is de juiste voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je voertuig winterklaar is door te controleren of alle vloeistoffen op peil zijn, de bandenspanning goed is en de accu goed functioneert. Vergeet ook niet om in je auto een noodkit te hebben met een deken, zaklamp en extra kleding en snacks.  

Rijd voorzichtig en anticipeer
Tijdens het rijden is het erg belangrijk om je snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden. Bij slecht weer is het essentieel om genoeg afstand te houden en te anticiperen op gladde wegen. Rem voorzichtig en geleidelijk en vermijd plotselinge bewegingen om gripverlies te voorkomen.

Gebruik winterbanden
Het overwegen van het gebruik van winterbanden is een goede keuze. Winterbanden bieden namelijk meer grip en tractie op besneeuwde of ijzige wegen. Dit vergroot de veiligheid van je rit aanzienlijk. 

Zorg voor goede verlichting
Zorg ervoor dat je voertuig goed zichtbaar is voor voorbijkomende andere weggebruikers. Controleer je verlichting daarom regelmatig en maak je koplampen en achterlichten vrij van sneeuw en ijs. 

Vermijd onnodige risico’s
Het belang van voldoende afstand houden en risico's vermijden kan niet genoeg benadrukt worden. Het vermijden van overhaaste manoeuvres en het geven van extra ruimte aan andere weggebruikers kan helpen om ongelukken te voorkomen.

Wees voorbereid op noodsituaties
Zelfs met alle voorbereidingen kan een onvoorziene situatie zich voordoen. Zorg dat je voorbereid bent op noodsituaties. Het hebben van een mobiele telefoon met een volle batterij, een powerbank en het opslaan van noodnummers zoals die van wegenwacht of hulpdiensten in je telefoon zijn essentieel. Overweeg ook om warme dekens, extra kleding en wat eten en drinken in de auto te bewaren voor het geval je vast komt te zitten in barre omstandigheden. Zo ben je beter voorbereid om rustig en veilig te wachten op hulp, mocht dat nodig zijn.

Een ondersteunende partner in veiligheid
Tijdens winterse ritten kan een betrouwbare verzekering je gemoedsrust bieden. Het hebben van een goede verzekering, zoals die van Inshared, kan een waardevolle steun zijn bij onvoorziene omstandigheden. Het geeft je de geruststelling dat je, mocht er iets gebeuren onderweg, gedekt bent en er ondersteuning is om eventuele schade te herstellen.

Geniet van de winterse dagen!
Het waarborgen van veiligheid tijdens winterse ritten vraagt om verantwoordelijkheid en voorzorgsmaatregelen. Door deze tips in acht te nemen en met de ondersteuning van een betrouwbare verzekering, zoals die van Inshared, kun je met meer vertrouwen de weg op gaan en genieten van veilige reizen in dit betoverende seizoen.