Categorieën

Service

Vema ontwikkelt bedrijfspand op Strickledeweg

Vema ontwikkelt bedrijfspand op Strickledeweg
Nieuws

Vema ontwikkelt bedrijfspand op Strickledeweg

  • Redactie
  • 20-04-2023
  • Nieuws
Vema ontwikkelt bedrijfspand op Strickledeweg

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - In de Spaanse Polder ontwikkelt Vema een nieuw bedrijfspand van 2.800 vierkante meter. Het komt te huur in eenheden van zes- tot negenhonderd vierkante meter. 

Het pand komt in de plaats van een verouderde loods, op Strickledeweg 21-23. Vandaag sloeg wethouder Antoinette Laan de eerste paal.

Vema biedt ondernemers door middel van het nieuwe pand 'de gelegenheid zich uitsluitend te richten op hun bedrijfsvoering' en zich niet druk te hoeven maken over hun rol van eigenaar/erfpachter, aldus Peter de Vette van de ontwikkelaar. Vema is onder meer gespecialiseerd in sloopwerk, bodemsanering, verhuur van machines en materieel. 

Nadat de gemeente Schiedam de grond op de locatie opleverde, kon de erfpachter aan de slag met nieuwbouw. Peter de Vette: “Al met al was het nog best een uitdaging om de grond in erfpacht te krijgen en een gebouw te realiseren dat voldoet aan de duurzaamheidsnormen van de gemeente. Maar het is gelukt en ik ben trots op het resultaat dat de komende maanden hier zal verrijzen en gebouwd wordt met het oog op de toekomst.”

Wethouder Antoinette Laan, die in het gemeentebestuur onder meer gaat over bedrijventerreinen, verwees vanmorgen naar de positieve houding van de ontwikkelaar. “Op verzoek van de gemeente heeft deze investeerder bijvoorbeeld het bouwplan alsnog laten aanpassen. Vanuit de gebiedsontwikkeling Schie District zien wij namelijk het belang in van een open uitstraling van de bedrijven die hier zijn gevestigd. De bedrijven moeten zichzelf meer in de etalage zetten om talent aan te trekken en de drempel voor andere ondernemers te verlagen, zodat ontmoeting en innovatie kunnen plaatsvinden. Er zijn hier zoveel goede bedrijven gevestigd, maar nu is men zich daar niet zo van bewust.” 

De gemeente Schiedam geeft de eerste vijf meter langs de Schie ook niet meer uit omdat daar een fiets-/voetpad wordt aangelegd. Voor werknemers biedt dit pad langs de Schie de gelegenheid even te verpozen langs het water en het groen. Voorbijgangers krijgen door de open uitstraling een beter beeld van deze bedrijven op het bedrijventerrein.