Categorieën

Service

Asbestpand tot puin - klaar voor nieuw gebruik

Asbestpand tot puin - klaar voor nieuw gebruik
Nieuws

Asbestpand tot puin - klaar voor nieuw gebruik

  • Redactie
  • 12-03-2023
  • Nieuws
Asbestpand tot puin - klaar voor nieuw gebruik

Op Nieuwpoortweg 8 was laatstelijk een toonzaal en handel in meubelen onder de naam Kilim gevestigd


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam is in gesprek met een kandidaat die zich wil vestigen op de locatie aan de Nieuwpoortweg waarvan de opstallen de afgelopen weken zijn gesloopt.

Het gaat om het perceel op de hoek van met de Jan van Riebeeckweg. "Het erfpachtcontract voor deze locatie is verlopen", zo laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam weten. "Het verouderde vastgoed is gesloopt en de locatie wordt bouwrijp gemaakt."

Schiedam werkt aan grootschaldige sanering en herontwikkeling van de bedrijventerreinen - tot voor kort 'industrieterreinen' - in de 's-Gravelandse en Spaanse Polder. De gebiedsontwikkeling - die rijkt tot aan de Kop van de Singel en de Paperkliplocatie in Schiedam-Oost - kreeg de naam Schiedistrict.

Over de gegadigde voor vestiging kan de woordvoerder niet veel meer bekendmaken, anders dan dat hij 'op deze locatie duurzaam wil ontwikkelen' en dat daarvoor de spelregels gelden die voor het hele gebied van toepassing zijn. Zoals dat de kavels in erfpacht beschikbaar komen, dat die minimaal 1250 vierkante meter groot zijn, de bedrijven die zich er willen vestigen aan bepaalde eisen moeten voldoen, onder meer waar het gaat om financiële draagkracht en solvabiliteit. Verder geldt dat de strook direct langs de A20 de ‘etalage’ van het gebied vormt. "Dat vraagt om gebouwen van minimaal vier lagen en een hoogwaardige uitstraling, gericht op het zichtbaar maken van de identiteit en kwaliteiten van dit bedrijventerrein", aldus de gemeente in het zogenaamde 'Ontwikkelperspectief. "De etalage-zone is bedoeld voor representatief gehuisveste arbeidsintensieve bedrijven en bedrijfsgebonden kantoren."