Categorieën

Service

Verdachte dood Kampense politicus blijft vastzitten

Verdachte dood Kampense politicus blijft vastzitten
Nieuws

Verdachte dood Kampense politicus blijft vastzitten

  • Redactie
  • 03-01-2024
  • Nieuws
Verdachte dood Kampense politicus blijft vastzitten

Maas van den Heuvel; foto: politie


SCHIEDAM - De verdachte die vorige week donderdag is aangehouden bij een huiszoeking in Schiedam, blijft twee weken langer achter de tralies. Dit heeft de onderzoeksrechter bepaald.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Maas van den Heuvel (84) uit Kampen. De verdachte is een 22-jarige man uit Curaçao. 

Er zijn nog geen details vrijgegeven over wat het verband is tussen de verdachte en Maas van den Heuvel. De politie heeft de man opgepakt na huiszoekingen in verband met een gewelddadige woningoverval afgelopen maand in Epe. Daar werden een man en een vrouw in hun huis overvallen. Beiden raakten gewond bij die overval.

De huiszoekingen waren in Kampen en twee woningen in Schiedam. In die laatste stad woonde de verdachte tijdelijk bij zijn broer.

In zijn huis aan de Buiten Nieuwstraat in Kampen werd het lichaam van Van den Heuvel in oktober vorig jaar aangetroffen, zo bericht RTV Oost. "Er waren aanwijzingen dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Er is tweemaal onderzoek gedaan in zijn woning. Van den Heuvel was een bekend gezicht in Kampen, met sterke banden in zowel de agrarische wereld als de politiek. Hij was tientallen jaren actief in de uienteelt, bekleedde verschillende andere functies en was een van de oprichters en voorzitter van het CDA in Kampen. Hij vervulde daarnaast verschillende bestuursfuncties in de landbouwsector."