Categorieën

Service

Verduurzamen woning: goede investering voor lange termijn     

Verduurzamen woning: goede investering voor lange termijn      
Wonen

Verduurzamen woning: goede investering voor lange termijn     

  • Advertentie
  • 18-06-2023
  • Wonen
Verduurzamen woning: goede investering voor lange termijn      

Maquette met verduurzamingsmaatregelen op het servicepunt


SCHIEDAM - Meneer Bakker is een woningeigenaar in Woudhoek en heeft een financiering voor zonnepanelen bij het Servicepunt Woningverbetering aangevraagd. Meneer Bakker vertelt: “Ik zie steeds vaker in de media dat het verduurzamen van je huis belangrijker wordt. Ik wilde daarvoor meer informatie ontvangen en heb contact opgenomen met het Servicepunt Woningverbetering. Ik heb gesproken met adviseur Erik Veldman en via hem de aanvraag van de financiering voor de zonnepanelen in werking gezet.’’   

Meneer Bakker vervolgt: “Ik kende het Servicepunt Woningverbetering vóór het aanvragen van de financiering nog niet. Via kennissen heb ik te horen gekregen dat er een loket bij de gemeente Schiedam is voor dit soort vragen. Zodoende ben ik bij het Servicepunt terechtgekomen. We hadden zelf een spaarrekening en daar konden we makkelijk de zonnepanelen van betalen, maar we wilden graag een financiële reserve achterhouden. Daarom wilden we van de gemeentelijke stimuleringslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) gebruik maken.” Het SVn biedt verschillende leningen aan consumenten en bedrijven om hun wensen op het gebied van wonen te realiseren. De SVn werkt samen met de gemeente om betaalbare leningen aan te bieden waarmee u uw woning, verbouwing of bedrijfspand kan financieren. De gemeente Schiedam heeft een fonds bij het SVn van waaruit financieringen voor woningverbetering en verduurzaming worden verstrekt.   

“Erik Veldman heeft voor ons een digitale aanvraag bij het SVn gedaan. Hij heeft het gehele proces overgenomen en heeft geholpen met de belastingteruggave en dergelijke. Inmiddels zijn de zeven zonnepanelen sinds september 2022 geplaatst, omdat we ook twee grote dakramen hebben konden we minder zonnepanelen plaatsen. Ik ben ontzettend tevreden met de zonnepanelen en het levert genoeg energie op met wat ik had gehoopt.” Meneer Bakker vertelt dat hij al weinig voor zijn gas- en elektriciteitskosten betaalde en nu nog minder wegens het terugkrijgen van geld bij de eindafrekening door de opwek van de zonnepanelen.   

Tot slot zegt meneer Bakker: “Het verduurzamen van je woning is echt een hele goede investering voor de langere termijn en voor het milieu. Ik zou het erg aanraden aan andere woningeigenaren van Schiedam om contact op te nemen met het Servicepunt Woningverbetering. Gezien mijn leeftijd en computervaardigheid vond ik het moeilijk om een digitale aanvraag in te dienen bij het SVn, maar ik ben er erg goed in begeleid.”

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →