Categorieën

Service

Thema-avond over Verdwenen Schiedam

Thema-avond over Verdwenen Schiedam
Uit

Thema-avond over Verdwenen Schiedam

  • Advertorial
  • 11-09-2023
  • Uit
Thema-avond over Verdwenen Schiedam

SCHIEDAM - De tentoonstelling met foto’s van Alex de Herder van oud-Schiedam in de bibliotheek de Korenbeurs maakt veel los bij de bezoekers. Verhalen en anekdotes komen boven en stukjes verdwenen Schiedam komen weer tot leven. Op donderdag 28 september organiseert de Bibliotheek Schiedam daarom een avond waarop we herinneringen met elkaar kunnen delen. 

Stadsgids en Zwart Nazareth-kenner Cok Boes zal een korte inleiding verzorgen bij de foto’s van Alex de Herder. Daarna is het aan het publiek om verhalen te delen en herinneringen op te halen. Hoe lang de avond duurt hangt dus af van de interactie. Maar Schiedammers kennende staan we na een half uur vast nog niet buiten. 

In de expositie zijn veel foto’s uit de Brandersbuurt te bewonderen. Een groot gedeelte van deze foto’s dateert van 1956. In de jaren zestig hebben veel van de -vaak zeer kleine- arbeiderswoningen plaats gemaakt voor sociale woningbouw.  

Praktische informatie
Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. Vanaf 20.00 uur starten we met het programma in de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. De toegang is gratis!Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →