Categorie├źn

Service

Vijftien medailles Sportinstituut Schiedam in Denemarken

Vijftien medailles Sportinstituut Schiedam in Denemarken
Sport

Vijftien medailles Sportinstituut Schiedam in Denemarken

  • Redactie
  • 18-04-2022
  • Sport
Vijftien medailles Sportinstituut Schiedam in Denemarken

De judoka’s en coaches van Sportinstituut Schiedam na de eerste wedstrijddag; foto: SI


JUDO - Afgelopen donderdag om vier uur in de ochtend vertrok een bus met judoka’s, ouders en coaches van Schiedam naar Kopenhagen om deel te nemen aan de Copenhagen Open Judo. In totaal kwamen er op vrijdag en zaterdag 27 judoka’s van Sportinstituut Schiedam (SI) in actie. Een aantal van hen deed, behalve in hun eigen leeftijdscategorie, op de andere wedstrijddag ook nog mee in een hogere leeftijdscategorie.

Vrijdagochtend verschenen de judoka’s -10 en -12 jaar op de mat. Sophie Kuipers won bij de meisjes -12 jaar -28 kg al haar partijen overtuigend met ippon en mocht zo als kampioen de hoogste trede van het podium beklimmen. Zilver was er voor Aiden Marijn Luesken in de klasse -12 jaar -46 kg en Otis Vooren won bij de jongens -12 jaar -38 kg een bronzen medaille. 

In de middag was het de beurt aan de dames en heren -18 jaar. Celil Uyar wist goud te winnen bij de jongens -43 kg. Na een spannende finale wist Uyar de partij naar zich toe te trekken. Deze prestatie is extra knap aangezien hij zelf nog een -15 judoka is. Brons was er in deze leeftijdscategorie voor Sebastian Olsen (-50 kg), Kayra Uyar (-55 kg) en Dylan Jansen (-81 kg).

Jana Bergman (-52 kg, zelf -15) en Owen Bruinsel (-73 kg) verloren de strijd om brons, maar mogen zeer tevreden zijn met dit resultaat.

Op zaterdag waren in de ochtend de judoka’s -15 jaar aan de beurt. Deze dag begon opnieuw goed, want Sophie Kuipers wist haar tweede gouden medaille te veroveren. Dit keer in een hogere leeftijds- én gewichtsklasse (-32 kg). En bij de jongens -42 kg won ook Celil Uyar zijn tweede gouden medaille. Zilver was er voor Iben Olsen (-44 kg) en Jana Bergman (-52 kg). Brandon Jansen behaalde het brons in de klasse -66 kg.

In de middag kwamen de dames en heren +18 jaar op de mat. Süheyl Uyar bereikte met schitterend judo de finale, aldus de toeschouwers. Die finale ging verloren en zo kreeg Süheyl Uyar het zilver omgehangen. In de klasse -55 kg stonden er twee Schiedamse judoka’s op het podium. Kayra Uyar en Sebastian Olsen veroverden in een hogere leeftijdsklasse beiden hun tweede bronzen medaille van het weekend.

Hiermee keerde de groep met vijftien medailles huiswaarts. In het clubklassement eindigde Sportinstituut Schiedam op de derde plaats in een deelnemersveld van 72 clubs uit zestien landen. "Een prachtig resultaat. Maar álle judoka’s hebben gestreden voor wat ze waard zijn en mogen trots zijn op hun inzet", aldus Arthur den Hamer namens SI. Op Eerste Paasdag om zeven uur in de ochtend arriveerde de bus weer terug in Schiedam.