Categorie├źn

Service

Vijftienhonderd euro gestolen na babbeltruc

Vijftienhonderd euro gestolen na babbeltruc
Nieuws

Vijftienhonderd euro gestolen na babbeltruc

  • Redactie
  • 21-10-2019
  • Nieuws
Vijftienhonderd euro gestolen na babbeltruc

SCHIEDAM - Een vrouw uit de Gorzen is vijftienhonderd euro afhandig gemaakt door een babbeltruc.

Dit maakt buurtpreventie Schiedam-Zuid bekend. De groep meldt de lezers van de facebookpagina attent te willen maken op de babbeltrucs.

De tachtigjarige vrouw kreeg twee vrouwen aan de deur die zich voordeden als komend namens een welzijnsorganisatie. De vrouwen vroegen binnen te komen, liepen zo'n tien minuten door de woning en vertrokken.  Een dag later kreeg de vrouw een telefoontje van 'de ING'. Haar pas zou bij de bank zijn gebracht. Die wilde weten of zij 'haar oude pincodes zou willen behouden'. "Een vrouw op leeftijd die vergeetachtig wordt kiest daar natuurlijk voor en heeft helaas haar pincodes afgestaan", zo meldt Buurtpreventie Schiedam-Zuid.

Later bleek dat er vijftienhonderd euro van de rekening van de vrouw is gehaald. "Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie, alle passen zijn geblokkeerd en de beelden van de pinautomaten zijn opgevraagd."

Buurtpreventie Schiedam-Zuid adviseert ieder die denkt de dupe te zijn geworden van een babbeltruc, contact op te nemen met de politie. Ook als dat recent al is gebeurd.