Categorieën

Service

Vlaardinger krijgt tien jaar en TBS voor neerschieten Seymen

Vlaardinger krijgt tien jaar en TBS voor neerschieten Seymen
Nieuws

Vlaardinger krijgt tien jaar en TBS voor neerschieten Seymen

  • Redactie
  • 24-09-2021
  • Nieuws
Vlaardinger krijgt tien jaar en TBS voor neerschieten Seymen

Foto: Flashphoto


ROTTERDAM - Tien jaar cel en TBS met dwangverpleging. Dat wordt de straf voor Mert D., de 22-jarige Vlaardinger die op 10 oktober vorig jaar in de Troelstralaan een Schiedammer neerschoot.

Het leven van de toen achttienjarige (ondertussen negentien) Seymen veranderde drastisch door het schot. Hij liep blijvend hersenletsel op en zal de rest van zijn leven zeer intensieve zorg nodig hebben. De rechter kende daarom hoge bedragen aan smartengeld en schadevergoeding toe. In totaal gaat het om 850.000 euro.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden twaalf jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen D. Hem werd poging tot moord ten laste gelegd. De rechter deed vandaag uitspraak.
 
De aanleiding van de verwoestende daad van D. ligt in een ruzie een dag voor het schieten. Bij station Schiedam-Centrum kregen Seymen en D. het met elkaar aan de stok, waarbij een handgemeen ontstond. De verdachte liep bij die schermutseling een blauw oog op. Die avond kwam D. verhaal halen. Hij ging naar het station, maar vond zijn tegenstrever daar niet. Een dag later is D. in de Troelstralaan. Getuigen zien dat hij de naambordjes van de woningen inspecteert en bij verschillende huizen aanbelt om te vragen waar de jongeman met wie hij ruzie heeft woont.

Uiteindelijk staan, aldus justitie, de twee oog in oog met elkaar, waarbij de Vlaardinger direct zijn wapen trekt en een schot lost. Hij rent na het incident hard weg, zo is te zien op camerabeelden. Verschillende getuigen zien dat hij het vuurwapen dan nog in zijn hand heeft.