Categorieën

Service

Vliegveld genomineerd voor 010 Inclusief Award 

Vliegveld genomineerd voor 010 Inclusief Award 
Nieuws

Vliegveld genomineerd voor 010 Inclusief Award 

  • Advertorial
  • 09-02-2023
  • Nieuws
Vliegveld genomineerd voor 010 Inclusief Award 

REGIO - Het Rotterdamse vliegveld is genomineerd voor de 010 Inclusief Award 2023.

De award, op initiatief van platform 010 Inclusief, wordt jaarlijks aan bedrijven uitgereikt voor vernieuwende acties die leiden tot meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. De luchthaven in Rotterdam heeft haar nominatie te danken aan de ontwikkelde e-Learningmodule over het verder bijscholen van personeel over onbewuste vooroordelen en het herkennen van ongewenst gedrag.

Platform 010 Inclusief werkt samen met SER Diversiteit in Bedrijf aan een Rotterdamse arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Zij stimuleren en faciliteren een cultuuromslag in bedrijven en organisaties naar een divers en inclusief bedrijfsklimaat. De 010 Inclusief Award is een erkenning voor de inspanningen van bedrijven om de werkomgeving te verbeteren en een meer diverse en inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Het is een toonaangevende onderscheiding die bedrijven aanmoedigt om door te gaan met het beogen van een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt en gerespecteerd wordt.

Het vliegveld is aangesloten bij het 010 Inclusief netwerk en werkt al jaren aan een divers en inclusief personeelsbestand. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op de Rotterdamse luchthaven: zowel de passagiers die vertrekken vanaf ons vliegveld, als de medewerkers die er werkzaam zijn," zegt Petra Roozendaal, Senior HR Business Partner bij het vliegveld. “Wij streven naar een personeelsbestand dat zo divers mogelijk is, vergelijkbaar met onze samenleving waarbij iedereen zichzelf kan zijn en talenten worden herkend, erkent en benut.”

Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer kan onbewust leiden tot vooroordelen. Het vliegveld vindt het belangrijk dat personeel zich hier bewust van wordt en gedrag hierop weet aan te passen. Om die reden besloot de luchthaven het thema ‘onbewuste vooroordelen’ en het thema ‘ongewenst gedrag’ te combineren in de e-Learningmodule ‘Iedereen mag Meedoen’. “De module laat niet alleen zien hoe je onbewuste vooroordelen en ongewenst gedrag kunt herkennen, maar biedt ook oplossingen en handvatten om ermee om te gaan," vervolgt Roozendaal. "Met behulp van deze e-learning streven we naar het behouden van een werkomgeving waarin iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.”

De 010 Inclusief Award wordt op 14 maart uitgereikt in de Maassilo in Rotterdam. Er worden twee prijzen uitgereikt: één voor een activiteit uit het midden- en kleinbedrijf en één voor een groot bedrijf. De acties worden beoordeeld door een deskundige jury op impact, of ze vernieuwend zijn en of andere ondernemers de acties makkelijk over kunnen nemen.