Categorieën

Service

Voedselbank heeft zijn nieuwe pand - bijna - op orde

Voedselbank heeft zijn nieuwe pand - bijna - op orde
Gezond

Voedselbank heeft zijn nieuwe pand - bijna - op orde

  • Redactie
  • 29-11-2023
  • Gezond
Voedselbank heeft zijn nieuwe pand - bijna - op orde

De vestiging in de Groenelaan blijft ook in de toekomst in gebruik als uitdeelpunt


SCHIEDAM - Ze zijn al klaar voor een feestelijk opening, volgende week. Maar ondertussen zal er nog gebuffeld moeten worden om de ontvangers van een voedselpakket in de stad te kunnen bedienen zoals deze gewend zijn.

De Voedselbank Schiedam moet zijn logistiek over een andere boeg gooien. "De goederenstroom vanuit het distributiecentrum in Rotterdam zal bijna halveren", zo stelt de organisatie in een aankondiging. "De stichting is hard op zoek naar structurele goederenstromen vanuit leveranciers en supermarkten uit Schiedam." Minder meeliften op het werk van de eerste voedselbank, die model werd voor alle anderen, die aan de Keilehaven in Rotterdam-West, maar zelf organiseren.

Dat zal ook structureel een grotere inspanning van de vrijwilligers in Schiedam vragen. "Het zelf samenstellen van de pakketten vergt een groter team van vrijwilligers." Tot dusver kwam het grootste deel van wat de momenteel 220 ontvangers van pakketten mee naar huis kunnen nemen, min of meer kant-en-klaar in kratten naar de twee verdeelpunten in Schiedam, aan het Dreesplein en de Groenelaan.

Zie dit artikel.

Volgende week vrijdag wordt het nieuwe opslag- en verdeelcentrum van de Voedselbank Schiedam aan de Algerastraat officieel in gebruik genomen.