Categorieën

Service

Voorstellen voor huisaansluitingen Ambachtenbuurt

Voorstellen voor huisaansluitingen Ambachtenbuurt
Wonen

Voorstellen voor huisaansluitingen Ambachtenbuurt

  • Redactie
  • 08-03-2022
  • Wonen
Voorstellen voor huisaansluitingen Ambachtenbuurt

Gedurende de verzakking van de wijk zijn ook de huisaansluitingen van de bewoners verzakt; foto: Verheij Infra B.V.


SCHIEDAM - In opdracht van de gemeente Schiedam is het civiele techniekbedrijf Verheij Infra B.V. aan de slag met het ophogen en het herinrichten van de Ambachtenbuurt in Schiedam.

Bij de ophoging/reconstructie van de Ambachtenbuurt wordt een nieuw vuilwaterriool - een voorziening voor de inzameling en het transport van stedelijk afvalwater - aangebracht in de straten. Het oude vuilwaterriool wordt op veel locaties gebruikt als het toekomstige hemelwaterriool.

Gedurende de verzakking van de wijk zijn ook de huisaansluitingen – de aansluiting van elektriciteit, gas en water - van de bewoners verzakt. In sommige delen van de wijk zijn de huisaansluitingen zo’n tachtig centimeter verzakt. Het aanleggen van de nieuwe huisaansluitingen binnen de openbare ruimte zit in de opdracht die Verheij Infra B.V. ontvangen heeft van de gemeente.

Voor de huisaansluitingen in de tuinen, binnen de erfgrenzen, ligt de verantwoording bij de bewoners. Naar aanleiding van persoonlijke gesprekken die omgevingsmanager Jurgen van Egmond van Verheij Infra B.V. voor deze werkzaamheden met de bewoners heeft gevoerd, ontvangen de bewoners een voorstel van het bedrijf om de huisaansluiting(en) tot aan de gevel te vervangen, zodat deze weer toekomstbestendig zijn. Het staat de bewoners vrij om de huisaansluiting zelf te vervangen of door een andere partij te laten vervangen.