Categorieën

Service

Vrachtwagenfiles bij Vijfsluizen nog niet opgelost

Vrachtwagenfiles bij Vijfsluizen nog niet opgelost
Nieuws

Vrachtwagenfiles bij Vijfsluizen nog niet opgelost

  • Redactie
  • 28-04-2020
  • Nieuws
Vrachtwagenfiles bij Vijfsluizen nog niet opgelost
SCHIEDAM/VLAARDINGEN – De herinrichting van verkeersknooppunt Vijfsluizen op de grens van Schiedam en Vlaardingen ligt alweer wat jaren achter ons, maar het blijft druk daar en met regelmatig files door vrachtverkeer dat in moet checken bij transporteur DFDS in het havengebied. Dat wordt nog wat als Park Vijfsluizen straks bebouwd is met nieuwbouw en al die bewoners willen naar het werk of gaan shoppen.

Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld was het raak en dat werd op beeld vastgelegd door één van onze lezers. Om 14:30 uur werden kruispunten geblokkeerd en stond er een lange rij voor de poorten van DFDS. Hoe zit dat dan met het overleg hierover tussen de gemeente Vlaardingen en DFDS, en de ingebruikname van een extra terrein waarop de vrachtwagens kunnen wachten?

Een woordvoerder van de buurgemeente Vlaardingen zocht het uit en kwam met een antwoord: ,,Het RBT terrein is nog niet door DFDS in gebruik genomen. Als dat het geval is, neemt de bufferruimte op het eigen terrein van DFDS toe. Deze ontwikkelingen zullen bijdragen aan een betere doorstroming. Op dit moment monitoren zowel de gemeente Vlaardingen als DFDS regelmatig de verkeerstromen en zijn hierover in contact met elkaar.

Wij zijn ons ervan bewust dat de doorstroming op sommige momenten, vooral in de avondspits, matig is. Vanuit de gemeente wordt daarom  ook steeds gekeken naar de werking van de verkeerslichten ter hoogte van de ingang bij DFDS. Hier zijn onlangs kleine wijzigingen in doorgevoerd om het verkeerslicht zover mogelijk te optimaliseren in de huidige verkeerssituatie.

Andere maatregelen zijn op korte termijn helaas niet mogelijk, maar in samenwerking met DFDS worden er goede afspraken gemaakt voor de oplossing op langere termijn.’’