Categorieën

Service

Vreemde figuren in Hof van Spaland

Vreemde figuren in Hof van Spaland
Uit

Vreemde figuren in Hof van Spaland

  • Redactie
  • 17-06-2019
  • Uit
Vreemde figuren in Hof van Spaland

SCHIEDAM - Er liepen nogal wat vreemde figuren door winkelcentrum Hof van Spaland zaterdag. Winkelend publiek keek vreemd op. De bevers, welpen en scouts van de Scouting Tono-groep hielden een vossenjacht.

In kleine groepjes zochten de meisjes en jongens naar verklede figuren. Zo liep er een hippie rond, zo weggelopen uit de jaren 60 en een gevaarlijk uitziende heks. Maar ook een zeer warm geklede eskimo.

Dat waren nog de eenvoudig te herkennen vossen. Moeilijker was het bij de reiziger, die rondliep met een grote koffer, of de hardloopster of de lezer, die op zijn gemak een boek zat te lezen. “Zou dat een vos zijn?”, was dan ook de vraag die het meest werd gehoord. Direct gevold door 'durf jij het te vragen?'

Precies het idee van de vossenjacht van de scoutinggroep: die moest leuk zijn, maar ook leren om initiatief en lef te tonen. Uiteindelijk wisten alle groepjes alle verklede figuren te vinden. Daarom kregen ze van de reiziger, uit zijn grote koffer, wat lekkers als beloning. “Echt heel leuk”, aldus de ngenjarige Vera, die even daarvoor nog had geaarzeld of ze wel op de cowboy af durfde te stappen. Maar na een paar vossen was er geen aarzeling meer te bekennen.

Elke week organiseert de Scouting Tono-groep leerzame, uitdagende en vooral leuke activiteiten voor kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar oud. De groep doet dat volgens het programma van Scouting Nederland, waarbij 'samen, uitdaging en outdoor' voorop staat.