Categorie├źn

Service

Vriendenschaar tracteert Nexus op 'logische' nederlaag

Vriendenschaar tracteert Nexus op 'logische' nederlaag
Sport

Vriendenschaar tracteert Nexus op 'logische' nederlaag

  • Redactie
  • 23-10-2022
  • Sport
Vriendenschaar tracteert Nexus op 'logische' nederlaag

Archieffoto met Nick Pak


KORFBAL - Nexus  moet het zaterdag opnemen in een uitwedstrijd opnemen tegen de ongeslagen koploper Vriendenschaar. In Bodegraven werden de Schiedamse korfballers dan ook getracteerd op een 'logische' nederlaag.

De najaarszon liet zich goed zien en onder heerlijke omstandigheden begonnen de ploegen aan de wedstrijd. De ploeg uit Bodegraven opende de score, waar Kim Majoor middels een strafworp direct op wist te antwoorden. In het vervolg legde de koploper eigenlijk al de basis voor de overwinning door met verzorgde aanvallen het eerste gaatje te slaan met de 5-1, 7-2 en 9-4 als duidelijke tussenstanden. De wederom invallende Laura Seip wist bij deze stand ook te scoren, maar helaas bleef Nexus moeite houden om in het spoor te blijven van de koploper. Het mocht zelfs blij zijn dat Juliëtte van Schie nog wel haar vizier op scherp had staan, getuige de drie doelpunten van afstand in de eerste helft. Uiteindelijk werd er gerust met een 12-6 tussenstand.

Nexus kwam in de tweede helft nog wel wat beter voor de dag, maar wist nooit de aansluiting terug te vinden. Vriendenschaar vergrootte het gat nog wel eerst naar 14-7, maar daarna was er een korte run van Nexus naar 14-11 met doelpunten van Noah Poppelier, Lisa Stouten en Suthes Balasooriyan. In deze fase werd ook Nick Pak ingebracht om een extra impuls te geven aan de Schiedamse aanval en zo hopelijk de wedstrijd te kantelen. Dit lukte helaas niet en met zuivere schoten stelde de koploper de overwinning definitief veilig met een 21-15 uitslag.

Voordat de zaalcompetitie start, staat volgende week de eerste return van de veldcompetitie nog op het programma. Nexus kan bijna op zijn schreden terugkeren, want moet naar Reeuwijk. In de heenwedstrijd ging het alle kanten op en wist Nexus met één punt verschil de punten in Schiedam te houden, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.