Categorieën

Service

Vrijdag 12 mei Fresku in De Kroepoekfabriek

Vrijdag 12 mei Fresku in De Kroepoekfabriek
Uit

Vrijdag 12 mei Fresku in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 05-05-2023
  • Uit
Vrijdag 12 mei Fresku in De Kroepoekfabriek

Fresku wil zelf creëren; foto: De Kroepoekfabriek


VLAARDINGEN - Vrijdag 12 mei speelt Fresku in De Kroepoekfabriek! De Eindhovenaar heeft met albums als 'Maskerade', 'Nooit Meer Terug' en 'In De Lucht' aardig wat klassiekers op zijn naam staan. Acht jaar geleden stond hij voor het eerst in De KF. Dat was een iconische avond!

Eerst wil hij zanger worden. Daarna droomt hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur leeftijd weet Roy Michael Reymound (Eindhoven, 26 oktober 1986) dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil zelf creëren. Maar nooit ziet hij een dergelijke loopbaan als een reële toekomstmogelijkheid. Als hij op zijn veertiende begint te rappen, is dat dan ook voornamelijk voor de grap. Maar stukje bij beetje wordt hij serieuzer, en op zijn twintigste vormt hij met Karimineel de groep Zwarte Schapen. Ondertussen maakt Fresku met enkele vrienden – onder meer regisseur Teemong – ook steeds vaker persiflerende filmpjes die hij op internet zet. En uiteindelijk volgt, eind 2008, op beide gebieden de doorbraak. Enerzijds wordt de meligheid van het typetje Gino Pietermaai door honderdduizenden mensen omarmd, anderzijds zetten de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’ Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku’s werk.

In oktober 2021 bracht hij zijn album “In de lucht” uit, in 2022 was hij geselecteerd als Ambassadeur van de Vrijheid en mocht mee in de helicopter tijdens 5 mei. Eind 2022 bracht hij het nummer ‘Adem’ uit met Maan voor wie hij ook het voorprogramma verzorgde in een uitverkochte ZiggoDome.

Fresku in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 12 mei
Open: half negen | Aanvang: negen uur | Verwacht eind: half twaalf
Tickets: achttien euro
Meer info is te vinden op I: https://kroepoekfabriek.nl/agenda/fresku-2/

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →