Categorieën

Service

Vrouw met keukenmes kwelgeest te lijf: 140 uur werkstraf

Vrouw met keukenmes kwelgeest te lijf: 140 uur werkstraf
Nieuws

Vrouw met keukenmes kwelgeest te lijf: 140 uur werkstraf

  • Cerberus/Jan Jaap Broekhuijsen
  • 20-03-2023
  • Nieuws
Vrouw met keukenmes kwelgeest te lijf: 140 uur werkstraf

SCHIEDAM- Een stel dat gewelddadig losging op een man op Nieuw-Mathenesse, is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld. Zij (34) kreeg honderdveertig uur werkstraf omdat ze het slachtoffer met een mes achterna rende. Hij (28) kreeg twintig maanden cel omdat hij op het slachtoffer inreed, zodanig dat deze klem kwam te zitten tussen de auto en een boom. Zijn bekken brak daarbij en hij had nog andere verwondingen. Ook kreeg de vriend nog een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Het Schiedamse slachtoffer zou de vrouw van het stel zwart hebben gemaakt bij haar vriend. Hij zou de vriend hebben verteld dat zij met andere mannen naar bed was gegaan. Cynthia W. uit Maassluis nam een keukenmes mee naar het Schiedamse industrieterrein waar ze op 5e juli 2021 had afgesproken met haar beweerdelijke kwelgeest. "Ik was bang mijn relatie kwijt te raken.'' Het liep gelijk uit de hand. Nadat de man in haar gezicht had gespuugd, zei ze, rende ze met het mes achter hem aan. Inmiddels kwam haar vriend Jan. B. uit Breda in zijn bestelbusje de Nieuw-Mathenesserstraat opgereden. Hij wist van de situatie, wilde haar ophalen, zei hij. "Ik zag hem rennen. In een splitsecond heb ik de auto op de stoep gegooid. Voor ik het wist zat hij tussen de auto en de boom. Het was niet mijn bedoeling om hem aan te rijden. Ik wilde hem stoppen.’’ Maar de rechtbank ziet zijn actie als poging doodslag. Hij moet het slachtoffer ook negenduizend euro smartengeld betalen en 2200 euro schadevergoeding. De vrouw werd veroordeeld voor bedreiging. 

Er was door het Openbaar Ministerie honderd uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf geeist tegen de vrouw, en 36 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk tegen haar vriend, naast een ónvoorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Zie ook dit artikel.