Categorieën

Service

Vrouwen aangehouden voor babbeltruc in Schiedam

Vrouwen aangehouden voor babbeltruc in Schiedam
Nieuws

Vrouwen aangehouden voor babbeltruc in Schiedam

  • Redactie
  • 08-05-2018
  • Nieuws
Vrouwen aangehouden voor babbeltruc in Schiedam
EDE - De daders van een babbeltruc in Schiedam lijken achter slot en grendel te zitten, met de arrestatie van twee vrouwen uit Ede.

Zij werden vanmorgen in hun woonplaats aangehouden na onderzoek door de recherche. Het gaat om twee 'dames' van 23 en 24 jaar.

In totaal betrekt de politie vier aangiftes op hun optreden. De twee worden verdacht van babbeltrucs die gepleegd zijn in de periode van afgelopen december tot april.

Een 85-jarige aangever werd in december slachtoffer toen hij in een winkel in Alphen aan den Rijn goederen afrekende. Tijdens het pinnen gingen de twee verdachten dicht bij hem staan en volgden hem naar zijn huis. In zijn woning stalen de twee verdachten zijn pinpas. In februari werd een 94-jarige vrouw slachtoffer toen zij pinde in een winkel in Zoetermeer. De werkwijze was ongeveer hetzelfde: dit keer werd haar pinpas op straat gestolen.

Vorige maand sloegen de twee toe in Schiedam. Een 81-jarige Schiedamse werd slachtoffer. Op het moment dat zij met haar rollator een supermarkt in de stad verliet, volgden de twee haar tot aan haar huis. Met een smoes drongen zij haar woning binnen en stalen haar pinpas.

De twee Edese sloegen kort daarna  nog een keer toe, in Leiderdorp waar een 83-jarige man hun slachtoffer werd. Wederom drongen ze met een smoes de woning binnen nadat zij eerder zijn pincode hadden 'afgekeken' en stalen zijn pinpas.

Van alle vier de aangevers zijn aanzienlijke geldbedragen gepind van hun bankrekeningen. De twee zitten vast en worden gehoord door rechercheurs van team Zoetermeer. Mogelijk dat de twee van meer babbeltrucs verdacht worden.