Categorieën

Service

Waarom die brandmeldingen en liftopsluitingen?

Waarom die brandmeldingen en liftopsluitingen?
112

Waarom die brandmeldingen en liftopsluitingen?

  • Redactie/Flashphoto
  • 30-07-2023
  • 112
Waarom die brandmeldingen en liftopsluitingen?

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - De brandweer is de afgelopen weken meerdere malen te hulp geschoten bij Villa van Oranje aan de Anna van Saksenstraat in west. Bij de zorgvilla voor ouderen gaat de laatste tijd vaak het brandalarm af. Hierdoor komen ook de liften stil te staan en heeft de brandweer al meermaals mensen uit de liften moeten bevrijden. Tot op heden is de oorzaak van het (al dan niet onterecht) afgaan van het brandalarm nog niet gevonden. De brandweer heeft tot nu toe telkens geen brand of andere aantoonbare oorzaak kunnen achterhalen.

Vandaag was het opnieuw raak en ging het brandalarm af en kwamen mensen vast te zitten in de stilgevallen liften. Met twee tankautospuiten kwam de brandweer ter plaatse voor het bevrijden van de mensen en het zoeken naar de oorzaak hiervan. Omdat de ploegen van de kazernes Schiedam en Vlaardingem beide ingezet waren, werd er opgeschaald naar Middel Hulpverlening.

De oorzaak is echter nog altijd niet achterhaald. De officier van dienst en hoofdofficier van dienst van de brandweer, en de officieren van dienst van de ambulancedienst en de gemeente Schiedam zijn inmiddels ook ingeschakeld om samen met de zorgvilla een plan op te stellen de 'loze' brandmeldingen met liftopsluitingen tot gevolg, te stoppen.