Categorieën

Service

Waarom doet de fatbike het zo goed?

Waarom doet de fatbike het zo goed?
Winkelen

Waarom doet de fatbike het zo goed?

  • Advertorial
  • 24-05-2024
  • Winkelen
Waarom doet de fatbike het zo goed?

Foto: Nick Russill


SCHIEDAM - Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker over de fietspaden rijden en waarschijnlijk heb je ze zelf ook al eens voorbij zien komen: de 'fatbikes'. De fatbike is nog niet zo heel lang op de markt, maar is binnen deze korte tijd al wel razend populair geworden. Je ziet ze nu overal voorbij rijden en dit zorgt er ook weer voor dat steeds meer mensen hier geïnteresseerd in raken. Er zitten natuurlijk ook wel een paar grote voordelen aan een fatbike en zeker in tegenstelling tot een normale fiets. Toch is het belangrijk om je goed te informeren als je een fatbike wil aanschaffen en dat je alle punten overweegt voordat je er een koopt.

Wat is een fatbike?
Een fatbike is eigenlijk een combinatie tussen een e-bike en een mountainbike. Deze fiets heeft namelijk heel dikke panden en een groter frame, wat hem een heel stoere look geeft. Deze dikke banden zorgen er dan ook weer voor dat je gemakkelijk over zandpaden, door de modder, sneeuw en over rotsachtig terrein kan fietsen. De banden zorgen er namelijk voor dat je een stuk meer grip hebt en dus stabieler over dit soort oppervlaktes kan gaan. Dit is wel een van de grootste voordelen van een fatbike. 

Waarom een fatbike?
Je hebt dus heel wat meer grip met een fatbike door de dikke banden en dit is erg fijn tijdens het fietsen. Daarnaast heeft een fatbike vaak een lagere bandenspanning, wat ook weer bijdraagt aan het comfort. Zo vangen de banden namelijk onderweg veel van de oneffenheden op, waardoor je er bijna niks van merkt tijdens het fietsen. Ook kan je in alle weersomstandigheden gewoon op je fatbike blijven rijden en zo is deze eigenlijk het hele jaar weatherproof. Je hebt eigenlijk vaak bijna het gevoel dat je op een soort scooter of brommer rijdt wanneer je op een fatbike zit, alleen dan zonder een helmplicht. 

Verschillende fatbikes
Je hebt natuurlijk ook weer een hoop verschillende soorten fatbikes en ook al is deze pas net op de markt, het aanbod is nu al groot. Zo kan je bijvoorbeeld een Ouxi V8 online kopen maar je kan ook naar een winkel gaan om een fatbike eerst met je eigen ogen te bekijken. Het is daarnaast wel belangrijk dat je voldoende informatie leest over een fatbike voordat je deze aanschaft, aangezien het toch anders is dan een fiets. Op die manier ben je ook helemaal goed voorbereid als je dan op je fatbike gaat rijden.