Categorieën

Service

Wandelen naar de grens van Schiedam en Vlaardingen

Wandelen naar de grens van Schiedam en Vlaardingen
Gezond

Wandelen naar de grens van Schiedam en Vlaardingen

  • Redactie
  • 10-09-2019
  • Gezond
Wandelen naar de grens van Schiedam en Vlaardingen
SCHIEDAM - Een wandeling voor de vrede, waarin Schiedammers en Vlaardingers elkaar ontmoeten. Op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, start de actief gevulde Vredesweek 2019 in zowel Vlaardingen als Schiedam met een Walk of Peace. 

De Schiedamse wandelaars gaan om tien uur van start bij waar het allemaal begon voor de stad, het Huis te Rivière. Daar wordt de vredesvlag gehesen en zorgt Radboud voor de muziek. Twintig minuten later begint de loop Op de grens met Vlaardingen ontmoeten zij de wandelaars die gelijktijding bij het Vlaardingse stadskantoor zijn gaan lopen. Als teken van verbinding worden hier de herkenningstekens uitgewisseld en samen het laatste stuk gelopen. Dat is langs de tuinen van volkstuinderscomplex Vijfsluizen. Hier aangekomen wordt aan de wandelaars een Vrijheidslunch aangeboden door de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen.

Op het pad en het grasveld vóór de kantine van het volkstuinderscomplex vindt vervolgens een verbindend en gevarieerd evenement plaats met inspirerende sprekers zoals Vincent Bijlo en Miriam Struyk (directeur PAX Nederland), muziek van Harpe Davids, zang door onder andere Manouk Pheifer en anderen, dans uitgevoerd door Celtic Swing, een quiz van LEF en een meet & greet met wethouders. Ook gaan deelnemers zelf aan de slag met bijvoorbeeld het vouwen van kraanvogels en schilderen voor de beide Regenboogsteden. Een aantal actieve organisaties presenteert zich tijdens de wandeling en in informatiekramen.