Categorieën

Service

Wat gaan de energiemaatregelen voor Schiedam betekenen?

Wat gaan de energiemaatregelen voor Schiedam betekenen?
Nieuws

Wat gaan de energiemaatregelen voor Schiedam betekenen?

  • Redactie
  • 18-09-2022
  • Nieuws
Wat gaan de energiemaatregelen voor Schiedam betekenen?

Laatste nieuws:
De ABN-Amro komt vanmorgen met een heel ander geluid dan we de afgelopen tijd gewend zijn: geen 152 procent stijging van de energiekosten, maar 26 procent (zie dit artikel). Dat werpt weer een ander licht op de zaak. Hoe zit het nu echt? 

We kijken uit naar uw overzicht - en vooruit: we verloten enkele cadeaubonnen onder de inzenders.

SCHIEDAM - Steeds meer Schiedammers krijgen van hun energieleverancier een jaarafrekening - en een nieuw termijnbedrag - waarin de gevolgen van de enorme gasprijzen zichtbaar worden. Er zijn verhalen van mensen die opgelucht adem halen, maar bovenal overheerst de zorg: een verdrievoudiging en zelfs meer van het maandbedrag komt voor. Er zijn al verhalen van mensen die eerder naar bed gaan om een uurtje extra licht - en over enkele weken vast ook verwarming - te besparen.

Politici halen de oplopende kosten aan om het kabinet te manen tot actie - en naar het schijnt valt er de komende dagen veel nieuws te verwachten op dit front. Maatregelen die in 2023 ingaan, en ook nog nooit eerder vertoonde stappen die al eerder de lasten van mensen moeten verlichten. Als optie valt het begrenzen van de tarieven voor gas en elektra die de leveranciers in rekening mogen brengen, in ieder geval van de eerste kubieke meters en kiloWatturen die ieder huishouden per maand afneemt. 

Schiedam24 zou graag in kaart brengen wat de maatregelen voor de Schiedammers gaan betekenen. Daartoe is het belangrijk een beeld te hebben van de problemen waar de inwoners van onze stad mee kampen. Daarom een eenvoudig verzoek: wilt u uw energienota/jaarafrekening aan ons sturen? Doe daarbij als u wilt een korte toelichting: uit hoeveel personen bestaat uw huishouden, zijn er bijzondere omstandigheden die zorgen voor van de norm afwijkend verbruik, hoe goed geïsoleerd is uw huis? We gaan uiteraard vertrouwelijk met uw gegevens om, maar zouden in onze berichtgeving ook graag concrete voorbeelden noemen van Schiedamse huishoudens. Wilt u daarom ook aangeven of u door ons gebeld wilt worden met vragen, of dat u liever anoniem blijft? 

U helpt ons in ieder geval enorm als u ons inzicht verschaft in uw rekening. Om ook conclusies te kunnen trekken over verschillende per maatschappij, per woningtype, of het hebben van zonnepanelen of een warmtepomp groot verschil maakt enzovoorts, is het fijn om over een flink aantal afrekeningen te kunnen beschikken. Wij kijken uit naar uw reactie, en zeggen u nu al dank daarvoor.

Stuur uw afrekening met toelichting naar E: [email protected].