Categorieën

Service

Werk aan fietstunnel bij Maastunnel

Werk aan fietstunnel bij Maastunnel
Nieuws

Werk aan fietstunnel bij Maastunnel

  • Redactie
  • 19-05-2022
  • Nieuws
Werk aan fietstunnel bij Maastunnel

Foto: Gerard Stolk


ROTTERDAM - De fietstunnel van de Maastunnel gaat twee weken praktisch dicht. Fietsers kunnen gebruikmaken van de voetgangerstunnel of een andere route nemen.

Vanaf aankomend weekend zijn er werkzaamheden in de fietstunnel; de vloer van de voorhallen en de tunnel zelf krijgen een nieuwe slijtlaag. Die moet gladheid gaan voorkomen.

"In de avond en nacht van 20, 21 en 22 mei tussen 20.00 uur en 8.00 uur kunt u niet met de roltrappen", zo meldt de gemeente Rotterdam. "Daarnaast zijn dan de entreehallen aan beide kanten afgesloten. De voetgangerstunnel blijft open, net zoals de lift. Alleen stopt de lift niet bij de fietstunnel."
 
Vanaf maandag 23 mei is de fietstunnel twee weken lang dicht. Praktisch. Er blijft een strook aanwezig in de spitsrichtingen. Dit betekent dat er in de ochtend van zuid naar noord en in de middag van noord naar zuid gefietst kan worden. "Het verkeer dat tegen de spits in zou gaan leiden we via hekken naar de voetgangerstunnel toe."

Fietsers mogen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de voetgangerstunnel. Er geldt het advies: rij rustig. Zij kunnen ook met pendelbussen die tijdelijk beschikbaar zijn. Deze vertrekken vanaf het Charloisse Hoofd op zuid naar de Parkkade op noord en andersom. 

Om lange wachtrijen bij de voetgangerstunnel te voorkomen adviseert de gemeente fietsers om een alternatieve route te nemen. Bijvoorbeeld via de Erasmusbrug of Beneluxtunnel.