Categorie├źn

Service

Werk begint aan nieuwe verlichting Hoogstraat

Werk begint aan nieuwe verlichting Hoogstraat
Winkelen

Werk begint aan nieuwe verlichting Hoogstraat

  • Redactie
  • 18-01-2023
  • Winkelen
Werk begint aan nieuwe verlichting Hoogstraat

SCHIEDAM - De werkzaamheden aan het vernieuwen van de Hoogstraat beginnen vandaag, zo meldt de gemeente Schiedam in rondzendbrief.

Het werk gaat zorgen voor een andere verlichting van Schiedamse belangrijkste winkelstraat. Eerst worden de spankabels verwijderd en later de lantaarnpalen, om deze te vervangen voor wandarmaturen.

Het werk komt langzaam op gang: eerst worden de spankabels en bevestigingsmiddelen verwijderd, vanaf vandaag. Volgende week volgt het weghalen van de bestaande bekabeling op de gevels. Daarna worden boorgaten gerepareerd en electrakasten aangebracht. Het is dan ondertussen maart. Vanaf eind maart wordt de nieuwe bekabeling aangebracht, en pas tegen de zomer volgen de nieuwe wandarmaturen - al te zien in de etalage van Shop. Het is bijna augustus als de blauwe lichtmasten uit de straat worden verwijderd, aan het eind van de zomer worden dan nieuwe spankabels aangebracht. In november moet het werk zijn afgerond. 

Aannemer is PCO Infra, die voor het werk foto's zal maken van de huidige situatie. PCO Infra zal een week voordat er aan panden wordt gewerkt, de gebruikers informeren. Projectleider is Karin Vermeer, die bereikbaar is via T: 14010 of E: [email protected].

Pas in een latere fase komt de bestrating van de Hoogstraat aan bod. Zie voor de eerdere gang van zaken hier.