Categorie├źn

Service

Wessel Keemink naar Montenegro - en Rotterdam

Wessel Keemink naar Montenegro - en Rotterdam
Sport

Wessel Keemink naar Montenegro - en Rotterdam

  • Redactie
  • 06-08-2019
  • Sport
Wessel Keemink naar Montenegro - en Rotterdam

Keemink (centraal met oranje shirt) uit zijn dak na een belangrijke overwinning op het WK afgelopen oktober

VOLLEYBAL - Wessel Keemink maakt de overstap naar een nieuwe club. De Schiedamse volleyballer trekt letterlijk de Adriatische Zee over, en verkast van het Italiaanse Modena naar Budva in Montenegro.

Dit meldt Gerard Verder in het Nieuwe Stadsblad. Belangrijkste reden om voor een nieuwe club te gaan spelen is volgens Keemink het feit dat hij veel en lang op de bank moest plaatsnemen; de coach van Modena koos voor een andere spelverdeler. Zie ook dit artikel.

De 26-jarige volleyballer speelt komend weekeinde in Rottedam het Olympisch kwalificatie-toernooi voor het Nederlands teamn. De heren hopen te slagen waar de dames afgelopen weken hun tickets naar Tokio 2020 nog niet verdienden. Ook de Lange Mannen moeten winnen om zeker te zijn van de spelen. Tegenstanders in Ahoy zijn Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De wedstrijden beginnen steeds om vier uur.

Daarna ligt de toekomst van de Schiedamse spelverdeler dus in Montenegro, bij de club OK Budvanska Rivijerade. Mocht Oranje zich plaatsen, dan is het belangrijk dat Keemink komende jaar veel speelt en bij Budvanska denkt hij dat dit het geval zal zijn.