Categorieën

Service

Wethouder Karremans: aan tafel over toekomst vliegveld

Wethouder Karremans: aan tafel over toekomst vliegveld
Nieuws

Wethouder Karremans: aan tafel over toekomst vliegveld

  • Redactie
  • 03-09-2022
  • Nieuws
Wethouder Karremans: aan tafel over toekomst vliegveld

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam stapt toch weer in het zogenaamde participatietraject over de toekomst van de Rotterdamse luchthaven.

Dit heeft wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit, Vincent Karremans (VVD) de raad van onze oosterburen deze week laten weten. Voor de zomer stapte de stad juist uit het overleg.

"Op 9 juni jl. heeft mijn voorganger wethouder Bokhove, u naar aanleiding van de gemeenteraad van 2 juni jl. waarin de motie “vlieg niet over participatie heen” is aangenomen, bericht dat de gemeente Rotterdam op dat moment niet aan het participatietraject deelneemt en daarom niet aan zou sluiten bij de bijeenkomst van 9 juni jl..", zo bericht Karremans.

Diezelfde motie is volgens de nieuwe wethouder ook de verklaring waarom hij nu weer wel aan kan schuiven in het beraad over de toekomst van het vliegveld. Die verzoekt namelijk 'het voorkeursscenario niet te ondertekenen als deelnemende partij'. "De motie verzoekt het college niet om zich terug te trekken als deelnemer aan het participatietraject luchthavenbesluit RTHA. Gelet op de belangen van de gemeente Rotterdam hecht ik eraan tijdig en goed geïnformeerd te zijn over de ontwikkelingen en uitkomsten van het participatietraject. Daarom zal de gemeente Rotterdam wel weer deelnemen aan het participatietraject luchthavenbesluit RTHA", aldus Karremans.

De gemeentepolitiek in de Maasstad, met name de oppositie, reageerde ondertussen kritisch op de stap van Karremans.

Over de achtergronden van het participatietraject schreef Schiedam24 uitgebreid, bijvoorbeeld hier.