Categorieën

Service

Wethouder Zwang lanceert Geheugenkompas

Wethouder Zwang lanceert Geheugenkompas
Gezond

Wethouder Zwang lanceert Geheugenkompas

  • Redactie
  • 23-03-2023
  • Gezond
Wethouder Zwang lanceert Geheugenkompas

Wethouder Zwang tijdens de lancering van het Geheugenkompas in het bijzijn van Johan van Sevenhuijsen, Alzheimer Nederland, afdeling Nieuwe Waterweg Noord en Lisette van den Heuvel, Directeur-Bestuurder Seniorenwelzijn en Stoed. (foto: Gemeente Schiedam en Seniorenwelzijn)

SCHIEDAM - Wethouder Zwang lanceerde op 20 maart het Geheugenkompas. De ontmoetingsplek in De 5 molens in Schiedam Nieuwland waar mensen met geheugenproblemen en/of beginnende dementie zichzelf kunnen zijn, een luisterend oor vinden en meedoen aan activiteiten. Ook hun naasten kunnen bij het Geheugenkompas terecht voor informatie en advies. 

,,Wij streven ernaar dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang en goed mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. Bij Geheugenkompas kijken we dan ook naar wat iemand nog wel kan en wat zijn talenten en interesses zijn. Door in beweging te blijven, een praatje te maken, plezier te beleven en door mee te doen aan activiteiten kunnen mensen hun hersenen en geheugen sterker maken'', aldus Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur bij Seniorenwelzijn. 

Het Geheugenkompas werd gelanceerd tijdens de kennismarkt dementie en onder het toeziend oog van bijna honderd inwoners en professionals uit Schiedam. Tijdens workshops en informatieve gesprekken deden zij kennis op over geheugenproblemen, beginnende dementie en mogelijkheden voor advies en begeleiding. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor mensen met geheugenproblemen of een diagnose beginnende dementie? Neem contact op met Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur op 06 57 31 46 24 of via [email protected].

Seniorenwelzijn

Nieuwe Damlaan 818, Schiedam

Meer over Seniorenwelzijn →