Categorieën

Service

Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom?

Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom?
Uit

Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom?

  • Advertorial
  • 27-09-2022
  • Uit
Wie helpt de bibliotheek met de zieke geluksboom?

Tijdens de Kinderboekenweek kan de jeugd aan allerlei groene activiteiten meedoen; foto: Aron Dijkstra


SCHIEDAM – Jong en oud kijkt uit naar de Kinderboekenweek. Van 5 tot en met 16 oktober gaan we lekker naar buiten op avontuur in de natuur, want de Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen!

De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. En in Schiedam hebben we een hoop helden nodig, want de geluksboom in de bibliotheek in de Korenbeurs is ziek! De tuinmannen en bomendokters hebben al van alles geprobeerd. Ondertussen gaat er een hoop mis in de bibliotheek. Zijn we ons geluk kwijt? Samen met de bomenridders gaat de Bibliotheek Schiedam er in de Kinderboekenweek alles aan doen om de boom te redden. Help je mee?

Tijdens de Kinderboekenweek kan de jeugd aan allerlei groene activiteiten meedoen om de zieke geluksboom van de bibliotheek te redden. De bibliotheek trapt de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober af met de Bomenridders, die strijden voor het behoud van bomen en ander groen in de stad Schiedam. Ze hebben een geheimzinnig kistje gevonden met een brief uit 1275 en denken dat dit kistje het medicijn bevat voor de geluksboom. Kinderen kunnen de bibliotheek helpen het stevige cijferslot te kraken door een spoedcursus Bomenridder te volgen. Aan het eind worden de kinderen zelfs geridderd!

Later in de week kunnen kinderen met schrijver Thijs Goverde op zoek naar Groene helden en schurken. Of ze kunnen in het Natuur- en Milieu Educatiecentrum (NME) van Schiedam Snooky de Snoek redden. De afsluiting van de Kinderboekenweek wordt dit jaar een Gi-Ga-Groen feest op vrijdagavond 14 oktober. Kinderen (van zeven tot en met twaalf jaar) kunnen dan oefenen met zwaardvechten als een echte ridder of een bijenhotel knutselen. Anderen kunnen leren hoe je je oude kleren kunt ‘pimpen’ of ze gaan lekker een dansje doen in de silent disco! Tijdens het G-Ga-Groene eindfeest zal actualiteitenprogramma Onder Ogen van Schie TV een speciale thema-uitzending over de Kinderboekenweek uitzenden!

Alle activiteiten zijn gratis, maar de kinderen moeten zich wel van tevoren opgeven via de website I: www.debibiotheekschiedam.nl.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →