Categorieën

Service

Wie zag de fietsendief?

Wie zag de fietsendief?
Nieuws

Wie zag de fietsendief?

  • Redactie
  • 22-03-2024
  • Nieuws
Wie zag de fietsendief?


SCHIEDAM - Dan kijk je gek op. Hardwerkende journalist wil vanochtend op pad en moet dan twee keer met zijn ogen knipperen als hij de deur opendoet en kijkt naar de plek waar hij zijn fiets verwacht. Niets.

Fiets gestolen dus. Knappe oldtimer, best wel een rijwiel om trots op te zijn, zeker voor de niet-autobezitter die hij sinds enige tijd is. Geen vervoer dus meer. 

Dan, na de eerste realisatie dat de fiets er echt had moeten staan en dat deze dus vannacht voor het huis in Schiedam-West is gestolen. Een rondje lopen. Kijk daar ligt al het doorgeknipte fietsslot, was zo te zien niet echt bestand tegen een goeie knijptang. En daar, op een onverwachte plaats: een fiets, zonder slot. Staat er normaal nooit. De conclusie: fietsendieven ruilden de witte elektrische fiets in voor de sportfiets van de journalist. 

Dus: wie heeft er onder rare - verdachte - omstandigheden iemand met een rood-zilveren sportfiets, merk Gazelle, retrolook, rond zien lopen/fietsen? En van wie is de fiets op de foto? Meldt u bij de redactie als u iets weet...

En verder vinden we dat ieder mens van andermans spullen af moet blijven, dat een paar tientjes inkomsten niet de ergernis, de sores, het gemis en de boosheid van een ander waard is. Dus, stelletje klootzakken van fietsendieven: ga wat nuttigs doen met je leven en breng die fiets terug!