Categorieën

Service

Willem Putter grote uitblinker op masters NK

Willem Putter grote uitblinker op masters NK
Sport

Willem Putter grote uitblinker op masters NK

  • Redactie
  • 25-05-2022
  • Sport
Willem Putter grote uitblinker op masters NK

De bronzen estafetteploeg ZVVS v.l.n.r: Bas van den Nouwelant, René de Jong, Karin Stein, Helena Mels; foto: ZVVS


ZWEMMEN - Willem Putter was de grote uitblinker op het open Nederlands Kampioenschap voor de zwemmasters. De zwemmer van Zwemvereniging Vlaardingen & Schiedam won in de categorie 75 jaar en meer lentes, vijf titels.

ZVVS was begin mei met een grote delegatie zwemmers aanwezig. Het was voor het eerst in lange tijd dat de masters het in het water tegen elkaar opnamen.

Nadya Putter, ja, dochter van, zwom ook zeer verdienstelijk en won ondanks tegenstand uit België, Hongarije en Duitsland twee gouden medailles. Irene van der Laan, wereldrecordhoudster op de dubbele kanaaloversteek, zwom naar de nationale titel bij de langste afstand van 1500 meter in 22 minuten en 36 seconden. Oudgedienden Karin Stein en Bas van den Nouwelant kregen individueel ook medailles omgehangen op hun specialiteit, respectievelijk de schoolslag en de vrije slag. 

Succes was er in het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion in Eindhoven bij de altijd spectaculaire estafettes: twee keer brons en een keer zilver viel de ZVVS-zwemmers ten deel. Hieraan deden, naast bovengenoemden, René de Jong, Helena Mels en Jeroen Hoeksel mee. Individueel zwommen zij daarnaast naar nieuwe persoonlijke records, net als Heleen ten Have die als eerste dit lange weekend in actie kwam.