Categorieën

Service

Winkeldiefstalbeveiliging van Sima gaat af - het is 'maar' film

Winkeldiefstalbeveiliging van Sima gaat af - het is 'maar' film
Nieuws

Winkeldiefstalbeveiliging van Sima gaat af - het is 'maar' film

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 01-02-2022
  • Nieuws
Winkeldiefstalbeveiliging van Sima gaat af - het is 'maar' film

Foto's: De Schiedammer Online


SCHIEDAM - Op het eerste gezicht lijkt het een doodgewone dinsdagmiddag in Winkelcentrum Spaland, maar dat is het niet. Het winkelcentrum is het decor voor de opnamen van de kinderfilm Totem. Sportwinkel en schoenenzaak Sima is voor de opnamen, die niet alleen voor maar ook in de winkel plaatsvinden, een groot deel van de dag gesloten.

De borden van Sima zijn voor deze opnamen afgeplakt. We lezen nu alleen 'Sportwear' op het bord boven de ingang en om de hoek op twee van de drie uithangborden. "Er komt heel wat kijken voor professionele filmopnames", zo weet Sima Sport-eigenaar Marc Schimmer inmiddels. Zondagavond is men een uur bezig geweest met lichtmetingen. Maandag is men ongeveer drie uur bezig geweest met 'verbouwen', bijvoorbeeld met het aanpassen van de verlichting in de winkel. Om acht uur vanochtend was de vandaag uit 57 personen bestaande filmploeg in Schiedam-Noord, inclusief eigen catering. 

Onder de 57 personen zijn vandaag vijf acteurs en twintig figuranten. Zo zie je de man met de telefoon keer op keer - nadat je hoort roepen 'action' - voorbij de ingang van de winkel lopen met zijn telefoon aan het oor, terwijl er twee kinderen de winkel uitgaan, en de poortjes van de winkeldiefstalbeveiliging alarmsignalen afgeeft.

Tussen de figuranten schuift af en toe toch een voorbijganger door. Zeker als er winkelende mensen met mondkapjes op lopen die in beeld komen, is dat een schrikbeeld voor een filmmaker, want dat zou de kinderfilm te zeer in een bepaalde tijd plaatsen. Dat is niet de bedoeling. Deze kinderfilm zal mogelijk met de kerstdagen in de bioscopen gaan draaien, maar zal dan uiteraard nog vele jaren op allerlei televisiestations te zien zijn.

Het verhaal gaat over een meisje uit Senegal dat in ons land is komen wonen. Ze kan erg goed zwemmen en haar grote voorbeeld is de onlangs gestopte veelvuldig Olympisch medaillewinnares Ranomi Kromowidjojo. Zij wil de nieuwe Ranomi worden. In de winkel van Sima Sport - die deze dag dus 'Sportwear' heet -  hangt een grote poster van Ranomi Kromowidjojo. 

De opnames die vandaag gemaakt worden in Schiedam zullen ongeveer anderhalve minuut uitmaken van de speelfilm Totem. De productie betreft een internationale samenwerking, waarin partijen uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken samenwerken.