Categorieën

Service

Winst geen garantie op lijfsbehoud Scyedam

Winst geen garantie op lijfsbehoud Scyedam
Sport

Winst geen garantie op lijfsbehoud Scyedam

  • Redactie/Scyedam
  • 19-03-2023
  • Sport
Winst geen garantie op lijfsbehoud Scyedam

Eerste 'herenteam' van Scyedam (vlnr.): Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart; foto: Scyedam


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam won gisteren met 5-2 van hekkensluiter SVE uit Utrecht. De Schiedammers staan daarmee nu vijfde. Maar een garantie op handhaving in de Eerste Divisie is dit niet; er doen in poule A zes teams mee. Scyedam heeft nu net zoveel punten als nummer vier, het tweede team van Smash'70.

In de openingswedstrijd tegen SVE leek Thomas Baart op 9-6 in de derde game een eenvoudige zege te halen op Hans den Blanken. Deze scoorde echter vijf punten op rij en won dus de game. In de vierde game liep Baart snel weg en bracht de thuisclub op voorsprong. Vervolgens boekte Martijn van der Heide een regelmatige 3-0 overwinning op John van Spengen. Daria Dubenko verweerde zich kranig tegen Tali Cohen, maar moest toch het eerste tegenpunt voor Scyedam incasseren. Hiermee kwam de tussenstand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking startte Thomas Baart met ruime gamewinst en de tweede game leek op 6-10 verloren te gaan. Hij knokte zich echter terug en boekte alsnog een nipte gamewinst. In de derde game kwam Van Spengen weer op 6-10, maar ditmaal won hij de game wel. In de vierde game liep Baart snel uit naar 10-4 en won de game en de wedstrijd. Daria Dubenko kwam na een ruim verloren eerste game tegen Hans den Blanken op een 9-6 voorsprong in de tweede game. Nadat deze toch verloren ging, wist zij de derde game wel te winnen. In de vierde game zorgde Den Blanken toch voor het tweede tegenpunt voor SVE.

Martijn van der Heide won de eerste twee games met klein verschil van Tali Cohen, die daarna de derde game overtuigend naar zich toe trok. In de vierde game herpakte Van der Heide zich en zorgde voor het vierde punt voor de thuisclub. In het afsluitende dubbelspel wonnen Thomas Baart en Martijn van der Heide de eerste twee games voordat Tali Cohen en John van Spengen iets konden terugdoen door winst in de derde game. Baart en Van der Heide lieten zich echter niet van de wijs brengen en brachten met gamewinst de overwinning op 5-2 voor Scyedam.