Categorie├źn

Service

Zaterdag beginnen 212 teams aan Roparun

Zaterdag beginnen 212 teams aan Roparun
Gezond

Zaterdag beginnen 212 teams aan Roparun

  • Redactie
  • 23-05-2023
  • Gezond
Zaterdag beginnen 212 teams aan Roparun

Foto: Marco Teljeur


SCHIEDAM - 212 teams kent de komende Roparun, die dit pinksterweekend wordt gehouden. Die teams bundelen de inzet van ruim vijfduizend deelnemers. Zeker is dat al die mensen veel geld op gaan halen voor projecten voor mensen die leven met kanker.

De start van de estafetterace over meer dan vijfhonderd kilometer is dat jaar opnieuw vliegveld Twenthe, op zaterdag. De eerste teams doen dat om elf uur. Twee dagen later, op Tweede Pinksterdag, is de finish op de Coolsingel.

Voor directeur Lesly Wolters wordt het zijn eerste Roparun in deze functie: “Wij kijken uit naar een prachtig weekend. Ontzettend veel lopers, fietsers, ondersteunende teamleden en vrijwilligers gaan een sportieve prestatie van grote waarde leveren. Veel doorkomstcomités zijn al maanden druk bezig om de Roparunners op een prachtige manier te verwelkomen. Onze organisatie is er klaar voor, de teams hebben er zin in, de weersverwachtingen zijn goed en de vrijwilligers bereiden zich voor. Kortom: Nederland staat een prachtig weekend te wachten. Wij laten tijdens het evenement als het ware een spoor van donaties na aan prachtige doelen die langs de route gevestigd zijn.”

In 2022 bracht de Roparun, met een kantoor in Schiedam, een bedrag van ruim drie miljoen euro op. De teams zetten zich, met de acties die ze organiseren, het gehele jaar in voor het goede doel. De acties variëren van het organiseren van sponsorlopen op basisscholen, collecteren tot het wassen van auto’s en van het verkopen van een zelf bedachte Roparunpuzzel tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.