Categorie├źn

Service

Zeiler Sprij kampioen Matchracen

Zeiler Sprij kampioen Matchracen
Sport

Zeiler Sprij kampioen Matchracen

  • Redactie
  • 18-09-2017
  • Sport
Zeiler Sprij kampioen Matchracen

Foto's: Clubracer

MEDEMBLIK - Schiedammer Rob Sprij is Nederlands zeilkampioen Matchracen geworden. Hij behaalde de titel afgelopen weekend in Medemblik samen met  Jelmer van Beek (22, Groningen) en Wietse Pijlman (24, Groningen).

Het ONK matchracen was onderdeel van het Delta Lloyd Open Dutch Championship, met twaalf teams uit Duitsland, Brazilië, Polen, Denemarken en Nederland. Zij gingen met elkaar de strijd in in de oud-Olympische boot, de Elliot 6M met spinnaker.

Sprij (26) en zijn team behaalden de titel na 'een zinderende finale', aldus het zeilblad Clubracer. Vrijdag en zaterdag waren in uitdagende omstandigheden de kwalificaties. Met een score van dertien overwinningen en drie verlieswedstrijden kwam het team - Dutch Wave - de kwalificatie goed door en mocht het zich opmaken voor de halve finales.

De Nederlandse boot van Dirk-Jan Korpershoek was hier de tegenstander. Vorig jaar verloor Dutch Wave in de finale nog van dit team. Dit jaar troefde de boot met Sprij de tegenstander af: 2-0.

In de finale was het als eerste geplaatste Poolse team van Szymon Jablkowski de tegenstander. De strijd ging om drie gewonnen wedstrijden en verliep heel spannend. Na een eerste verlieswedstrijd won team Dutch Wave twee keer. Het matchpoint werd echter niet verzilverd: 2-2. Een beslissingswedstrijd werd noodzakelijk. Daarin kon Team Dutch Wave in praktisch windstilte als eerste de neus over de finish duwen.