Categorieën

Service

Zes jaar voor seksueel misbruik

Zes jaar voor seksueel misbruik
Nieuws

Zes jaar voor seksueel misbruik

  • Redactie
  • 12-12-2017
  • Nieuws
Zes jaar voor seksueel misbruik
DUSSEN - Een zestigjarige inwoner van Dussen is door het gerechtshof in Den Haag opnieuw veroordeeld tot een celstraf van zes jaar vanwege seksueel misbruik van zijn dochter, dat begon toen ze acht was en zes jaar duurde, aanvankelijk in Schiedam.

Volgens het hof probeert de vader de schuld gedeeltelijk af te schuiven op het slachtoffer, en ontkent hij daarmee zijn eigen verantwoordelijkheid, zo meldt het AD. "De verdachte miskent hiermee dat hij zelf verwerpelijk heeft gehandeld’’, aldus de rechters. "De verdachte heeft ernstig misbruik gemaakt van het overwicht en het vertrouwen dat hij als haar vader had.’’
 
De verdachte was door de rechtbank ook al veroordeeld tot zes jaar, maar hij legde zich niet neer bij die straf. De Dussenaar verklaarde dat het initiatief van de seksuele handelingen uitging van zijn jonge dochter. Zijn fout bestond eruit dat hij te meegaand was geweest. In haar uitspraak noemt het hof deze houding ‘laakbaar’.

Het misbruik vond vanaf 2009 plaats, aanvankelijk in Schiedam, waar het gezin eerst woonde. Na een echtscheiding gingen de seksuele handelingen door in Werkendam.