Categorieën

Service

Zestien dichters strijden in Poetry Slam om titel

Zestien dichters strijden in Poetry Slam om titel
Uit

Zestien dichters strijden in Poetry Slam om titel

  • Redactie
  • 26-05-2024
  • Uit
Zestien dichters strijden in Poetry Slam om titel

De deelnemers aan de Poetry Slam 2023


SCHIEDAM — De Schiedamse Poetry Slam van dit jaar kent zestien deelnemers. Zij strijden op 5 en 19 juni om een plek in de finale in juli,

"Dit jaar belooft een onvergetelijke literaire strijd te worden, vol met talent, passie en creatieve energie", zo kondigt de organisatie trots aan.

Tijdens de eerste voorronde nemen Erika De Stercke, Montana Hogenboom, Kevin Amse, Joviën Mambi, Dunya, Annemiek, Daniela Montoya Jerez en Julian Harmens het met en tegen elkaar op. Twee weken later, in ronde twee, zijn het Steven Koerts, Natasja Bodde, Ellen, George van Loon, Bowien, Jack de Prenter, Leyora Selena Manupassa en Ilidia die samen in het strijdperk treden. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale. De winnaar daarvan krijgt een plekje in de landelijke Poetry Slam, die in het najaar wordt gehouden.

"Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere avonden en de magie van poëzie te ervaren", aldus de Poetry Slam, die wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam, het Literair Gezelschap en Verbalism.

In eerdere jaren won onder meer KMR, nu stadsdichter van de stad. Zaïre Krieger, finalist van de eerste Schiedamse Poetry Slam, trad in 2023 op voor de koning en meerderemalen op nationale TV.