Zeven keer kampioen van Zuid-Holland

• Redactie/SI
  • 22-04-2024

De SI-deelnemers in Dordrecht; foto: SI

JUDO - De jonge judoka's van Sportinstituut Schiedam namen na het Open Zuid-Hollands kampioenschap zeven medailles mee naar huis.

In Dordrecht kwam de jeugd onder de twaalf jaar zaterdag in actie. Sarah Alper, Naemi Henriques, Xivan Jawahierkhan, Aslan Alper, Sepp van der Eijk, Aiden Tekin en Mees Olthaar wonnen goud en werden daarmee kampioen van Zuid-Holland.

Een zilveren medaille was er voor Sara Colombaroni, Tymur Branitskiy en Destan Tekin. Brons ging naar Julia Tekin, Bobbie van der Hoeven, Mehmetcan Bircan, Tygo Wijsman, Helio Gomes Morais, Noaquin Marte, Guus van der Eijk, Cas Govers en Sovian Jawahierkhan.

Op zondag 21 april stonden de judoka’s van Sportinstituut Schiedam op de mat in het internationale Berlicum Open judotoernooi in Sint Michielsgestel. Hier werd Jana Bergman kampioen bij de dames -18 jaar -70 kg. Aslan Alper (-12 jaar -34 kg) en Sovian Jawahierkhan (-12 jaar +50 kg) wonnen zilver en Caelon Henriques (-15 jaar -66 kg) en Mees Olthaar (-12 jaar -42 kg) pakten het brons.

Op zondag kwam ook Dylan Jansen in actie. Hij nam deel aan de Junior European Judo Cup (-21 jaar) in het Italiaanse Lignano. Hij kan tevreden terugkijken op zijn toernooi.

In de eerste ronde versloeg Dylan vrij snel de Portugees Baptista met een houdgreep (ippon). In de tweede ronde versloeg Dylan de Sloveen Srabotic. Dylan scoorde een waza-ari na een houdgreep van 14 seconden en vlak voor tijd wist hij zijn tegenstander nog op de rug te werpen (ippon).

In de derde ronde stond een zware wedstrijd op het programma tegen Igor Tsurkan, de nummer 1 van de wereldranglijst. Dylan was niet onder de indruk en wist het de Oekraïner goed lastig te maken. Helaas ging de wedstrijd op strafpunten verloren. Tsurkan haalde niet de halve finale en zo zat het toernooi er voor Dylan helaas op.